Peter Lyø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Peter Lyø (født 1965) er en tidligere dansk landsholdsspiller i volleyball og nuværende beachvolley-landstræner.

Siden 1. januar 2008 har Peter Lyø været ansat på fuld tid som landstræner for de danske beachvolleyspillere. Han var før det træner for herrerne i Marienlyst Volley i toethalvt år. Før det var han træner for DHG Volley i Odense.

Peter Lyø har som spiller i 29 år og i omkring 600 kampe for DHG spillet om DM-guld i volleyball og har spillet 175 landskampe. Sammen med lilebror Thomas Lyø vandt han beachvolley-DM 1995, 1997 og 1998. Har deltaget i mere end 20 internationale beachvolley turneringer. Han har også været professionel i den franske liga i perioden 1991-1993 mest i Monaco.

Sammen med Jesper Hansen, der er sportschef i Marienlyst, ejer Lyø "Lyø Beach Camp, der sender danske beachvolleyspillere på træningsophold i Tyrkiet.

Peter Lyø er gift med den serbiske håndboldspiller Ana Razdorov-Lyø, med en fortid på både det serbiske og hollandske landshold. Sammen har de tre børn.

I øjeblikket træner Lyø volleyball på Idrætshøjskolen Sønderborg, og på Sønderborg Talent Akademi (STA) træner han Sønderborg Volleyballklub (SØVK), som han også trænede i 14/15.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • Artiklen har ingen egenskaber for sportsdatabaser i Wikidata
SportSpire
Denne biografi om en dansk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi