Peter Osgood

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Statue af Peter Osgood ved Stamford Bridge

Peter Leslie Osgood (20. februar 19471. marts 2006) var en engelsk fodboldspiller, der spillede 4 A-landskampe. Osgood havde sin storhedstid i Chelsea F.C. 1964 – 1974. Chelsea F.C. solgte ham til Southampton FC, hvor han spillede til 1978. Efter en kort periode udlånt til Norwich City, rejste han til USA, hvor han, i lighed med mange andre engelske spillere af sin generation spillede i den nyligt oprettede liga, der senere skulle komme til at hedde MLS. Han spillede for Philadelphia Fury. Osgood vendte efter 9 måneder i USA tilbage til England, hvor han spillede enkelte kampe for sin tidligere klub Chelsea F.C. i sæsonerne 1978/79 og 1979/80.

Som Chelsea-spiller var Osgood med til at vinde FA-cuppen i 1971 og Europa Cuppen for pokalvindere året efter. Mens han spillede i Southampton FC var han i 1976 med til at vinde FA-cuppen.

Peter Osgood var en umådeligt afholdt spiller blandt tilhængerne i Chelsea F.C., og meddelelsen om hans død blev modtaget med dyb sorg i klubben, som foranstaltede en mindehøjtidelighed på hjemmebanen Stamford Bridge den 1. oktober 2006.

Peter Osgood, som desuden havde tilegnet sig kælenavnet "Peter Osgood – King of Stamford Bridge", fik ved en højtidelighed d. 1. oktober lagt sin aske under straffesparkspletten i Shed End på Stamford bridge. I 4-4 kampen mod Aston Villa i december 2007 blev Andriy Shevchenko den første til at score fra pletten efter nedlægningen af asken.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Officiel web-site med masser af information om Osgoods liv og karriere samt med fotoreportage fra hans begravelse.