Spring til indhold

Peter Secher Schmidt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Peter Secher Schmidt (født 17. marts 1963) er en dansk skuespiller, sanger og stemmeinstruktør, der siden 1995 har virket indenfor både film, teater og TV.

Peter Secher Schmidt har bl.a. medvirket i tv-serierne Klovn, Broen, Arvingerne (sæson 3)[1] og Rita (sæson 4), og har optrådt på en række af landets teaterscener. Peter har gennem en lang årrække lagt stemme til utallige karakterer i diverse tegne- og dukkefilm, bl.a. Theodore i Alvin og de frække jordegern, Mort i Madagascar, Lenny i Stor Ståhaj, Ed i tv-serien Ed, Edd og Eddy, Clam og Ping Pong i tv-serien Camp Lazlo, What a Cartoon!, Robotboy,Pip & Pop i tv-serien Bjørnen i det blå hus.[1][2] Han har som stemmeinstruktør bl.a. arbejdet på tegnefilmene Grusomme mig, Grusomme mig 2, Rango,[2] Lorax - skovens beskytter,[2] Megamind, Det regner med frikadeller,[2], Planet 51, Paranorman, Legenden om vogterne og Den lille afskyelige snemand (2019).

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Peter Secher Schmidt kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.