Peter og de andre kopier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peter og de andre kopier
Peter og de andre kopier.JPG
Information
Genre Pop, rock
Aktive år 1993-nu
Associeret med Kim Larsen og Gasolin

Peter & De Andre Kopier med forsanger Peter Molzen (vokal & rytmeguitar) i front, er et kopiband fra Århus. Kopierne debuterede d. 19. februar 1993 på Café Huset i Haderslev og har siden 1995 optrådt professionelt med Gasolin og Kim Larsen numre i genren popmusik og rockmusik. Orkestret optræder på landets spillesteder og festivaler med ca. 100 koncerter om året.

I sommeren 1995 debuterede Kopierne på både Midtfyns Festivalen, Langelands Festivalen og på Skanderborg Festivalen, en debut som fik en forsideanmeldelse af Steffen Jungersen i BT. Debuterne udløste portrætter af bandet på de 2 nationale kanaler, DR1 og Tv2.

23. maj 1996 udkom gruppens hidtil eneste (kopi) CD "Gi' Gas!", som på 2 år blev solgt i 8.000 eksemplarer. Wili Jønsson var i studiet som assisterende producer for producer Mitch Fisherman og som "korstøtte" for Kopierne.

Bandet blev i december 1996 som de første kunstnere inviteret til Bosnien og Sarajevo af F.O.V. (Forsvarets Oplysnings- Og Velfærdstjeneste). Indtil i dag har de optrådt 15 gange for forskellige danske styrker i udlandet på steder som Afghanistan, Irak og Jugoslavien. I 2008 var bandet i Beijing, hvor de spillede til Det Danske Handelskammers årlige indsamlingsshow [1]. Kopierne har desuden optrådt i Norge og Grønland adskillige gange.

I februar 2008 trådte Henrik Thorsen (trommer) og Lars Skygge (leadguitar) ud af orkestret og blev erstattet af trommeslager Kenni Andy Jørgensen fra BAAL og leadguitarist Henrik Berger. I 2010 blev bassist Sune Martini erstattet af Jonas Pfeiffer, Kopiernes bassist fra 1999-2007. I december 2018 fik Kopierne et femte medlem, keyboardspilleren Mikkel "Ørva" Håkonsson, fra Kim Larsen & Bellami. I januar 2021 stoppede Henrik Berger og blev erstattet af leadguitarist Jakob Schmitz Mouridsen.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]