Petropavlovsk-Kamtjatskij

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Petropavlovsk-Kamtjatskij (Rusland)
Petropavlovsk-Kamtjatskij
Petropavlovsk-Kamtjatskij
Petropavlovsk-Kamtjatskijs beliggenhed i Rusland
Vinter i Petropavlovsk-Kamtjatskij

Petropavlovsk-Kamtjatskij (russisk: Петропа́вловск-Камча́тский) er en by i det østlige Rusland grundlagt 1740, den største by på Kamtjatkahalvøen og det administrative center i Kamtjatka kraj. Byen har 181.015(2015) indbyggere. Det er den østligst beliggende by i det euroasiskekontinent. Byen ligger omgivet af vulkaner, bjerge og udsyn til Stillehavet i Avatja-bugten.

Erhverv[redigér | redigér wikikode]

I kraft af beliggenheden ud til vandet, har der gennem alle tider været fiskeri, hvilket så med tiden har affødt forskellige former for fiskeindustri, samt skibsværft. Desuden findes et der et havforskningsinstitut her.

De naturlige omgivelser danner grundlag for en alsidig turisme med alt fra bjørnejagt over bjergbestigning/trekking, samt fisketure.

Klima[redigér | redigér wikikode]

Grundet nærheden til havet, udlignes de store temperaturudsving, som man finder andre steder i Sibirien. Om vinteren kan forventes temperaturer omkring -8 °C, mens der om sommeren typisk er +10-19 °C. Årets gennemsnit er + 1,5 grader Celsius. Nedbøren er 895 mm pr. år med mest nedbør i oktober. Dog falder der som i det øvrige Siberien store mængder sne om vinteren.

Venskabsbyer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Russisk geografi Stub
Denne artikel om russisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 53°01′N 158°39′Ø / 53.02°N 158.65°Ø / 53.02; 158.65