Philippe Van Tieghem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Philippe Van Tieghem.

Philippe Édouard Léon Van Tieghem (19. april 183928. april 1914) var en fransk botaniker.

Van Tieghem, der var professor i botanik ved Muséum d'histoire naturelle, har på de forskelligste områder inden for botanikken leveret en række fremragende arbejder. Han begyndte med undersøgelser over de organiske stoffers gæring under indflydelse af mikroorganismer (Recherches sur la fermentation de l’urée et de l’acide hippernique 1864 og andre arbejder), og beskæftigede sig derefter med lavere svampes fysiologi og udvikling.

Men også over højere planters fysiologi og anatomi har Van Tieghem udgivet adskillige værker. Meget kendt og benyttet blev hans lærebog: Traité de botanique (1880; nyt oplag 1889—91). I de seneste år beskæftigede han sig især med planternes systematik og gav en ny inddeling af planteriget (Elements de botanique; 4. oplag 1906), særlig på grundlag af planteæggets betydning for slægtskabsforholdene.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.