Pia Rosenbaum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pia Rosenbaum
Personlig information
Født 24. april 1954 (69 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Far Simon Rosenbaum Rediger på Wikidata
Søskende Ina-Miriam Rosenbaum Rediger på Wikidata
Partner Troels II Munk Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filmskuespiller, stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Pia Rosenbaums hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pia Rosenbaum (født 24. april 1954 i København) er en dansk skuespillerinde, der er uddannet fra Statens Teaterskole i 1976 og som allerede fik sin første teaterrolle som 12-årig på Nørrebros Teater.

Siden har hun bl.a. optrådt på Odense Teater, Folketeatret og Aalborg Teater, ligesom hun har medvirket i en lang række revy-forestillinger over hele landet, bl.a. i Holstebro Revyen, Cirkusrevyen og i Rottefælden i Svendborg.

På teatret har man f.eks. kunnet opleve hende i stykkerne Ronja Røverdatter, City of Angels, Candide og Misantropen, mens hun i tv har kunnet ses i serierne Hvide løgne, Nikolaj og Julie samt i julekalenderen Nissernes Ø og en række børneudsendelser i slut 80erne og start 90erne.

Hun har lagt stemme til tegnefilmfigurer i blandt andet tv-serien Dyrene fra Lilleskoven.

Det er indtil videre kun blevet til en lille håndfuld film, heriblandt Charly & Steffen (1979), Skat - det er din tur (1997) og Små ulykker (2002). Hun er datter af revykunstneren, musikeren, forfatteren og entertaineren Simon Rosenbaum og er søster til skuespillerinden Ina-Miriam Rosenbaum.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi