Pik Botha

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Pik Botha

Pik Botha.jpg

Personlig information
Født 27. april 1932Rediger på Wikidata
RustenburgRediger på Wikidata
Politisk parti National Party, African National CongressRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of PretoriaRediger på Wikidata
Beskæftigelse Diplomat, politiker, ministerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Roelof Frederik "Pik" Botha (født 27. april 1932 i Rustenburg, Transvaal, Sydafrika), er en sydafrikansk politiker. De sidste af årene med apartheid-regimet var han landets udenrigsminister. Botha blev regnet som liberal, i hvert fald i forhold til flertallet i det styrende National Parti (afrikaans: Nasionale Party).

Efter indførelsen af almen stemmeret blev Botha mineral- og energiminister fra 1994 til 1996. I 1996 trak han sig imidlertid tilbage fra politisk virksomhed, efter at Frederik Willem de Klerk havde trukket sit National Parti ud af den nationale samlingsregering. I år 2000 ansøgte Botha om medlemskab i African National Congress (ANC) og erklærede sin støtte til præsident Thabo Mbeki.

Den korrekte udtale af Bothas fornavn, "Pik", er med kort vokal. Det efter danske forhold noget usædvanlige tilnavn er en forkortelse af 'pikkewyn', der på afrikaans betyder Pingvin.

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg Artiklen om politikeren Pik Botha kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Sydafrika Stub
Denne artikel om en sydafrikansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker