Pippin den Pukkelryggede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pippin, Pipin eller Pepin den Pukkelryggede (fransk: Pépin le Bossu, tysk: Pippin der Buckelige; ca. 767811) var Karl den Stores ældste søn. Pippin udviklede formodentlig kyphosis efter sin fødsel, hvad der foranledigede den tidlige middelalders historikere til at give ham tilnavnet den Pukkelryggede.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Pippins mor var den frankiske adelskvinde Himiltrude. Han opholdt sig stadig ved sin faders hof, efter Karl den Store havde forskudt Pippins mor og giftet sig med Hildegard af Vinzgau.

I 781 blev Pippins halvbror, Karloman, omdøbt til Pippin, da pave Hadrian 1. kronede ham til konge af Italien ved en ceremoni i Rom. Dette skridt kan ses som et tegn på, at Karl den Store havde besluttet sig til at gøre den ældre Pippin arveløs. I 792 lagde Pippin planer om oprør mod faderen sammen med en gruppe ledende frankiske adelsmænd, men komplottet blev opdaget og standset, før det kunne sættes i værk. Karl den Store omstødte Pippins dødsdom og sendte ham i stedet i kloster, i Abbediet Prüm, hvor han døde i 811.

ReligionStub
Denne historierelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi