PlayStation Portable

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
PSP
(PlayStation Portable)
PSP Logo.svg
Psp1.png
Fabrikant Sony Computer Entertainment
Type Håndholdt spilkonsol
Generation 7. generation
Først udgivet Japan 12. december 2004
USA 24. marts 2005
Sydkorea 2. maj 2005
Den Europæiske Union 1. september 2005
Australien 1. september 2005
CPU MIPS R4000-baseret; clocked fra 1 til 333 MHz
Medier UMD
Opbevaring Memory Stick PRO Duo
Tilslutningsmuligheder Wi-Fi (802.11b)[1]
IrDA (findes kun på den første PSP model, PSP-1000)
USB
Solgte enheder I verden: 9.77 millioner[2]
Mest solgte spil Monster Hunter Freedom 2, 1.65 millioner[3]
Efterfølger PSP Slim & Lite (redesign)

PSP (PlayStation Portable) er en håndholdt spillekonsol udgivet af Sony Computer Entertainment Europe (SCEE). Sonys første håndholdte konsol blev kun udgivet i Japan, mens PSP udgives over hele verden. PSP kan blandt andet afspille videospil, vise film, afspille musik og fremvise billeder. Desuden er det muligt med en nyere firmware at surfe på internettet med den indbyggede webbrowser. I firmware 3.0 kan man bruge Playstation portable sammen med Playstation 3 som controller eller som bakspejl i racer spil. En anden ny ting i PSP'ens firmware er at den kan afspille SWF-flash. Det kan være sider som er lavet med flash indhold. Men der er også nogen der er begyndt at lave spil til at ligge på PSP'ens hukommelseskort og som så bliver kørt fra internet browseren på den. Desuden er der masser af homebrews til den, som er hjemmebryggede programmer lavet af diverse kodere. Det kan være simple programmer, som f.eks. det første Pong-spil, til 3D programmer. Uheldigvis har de nyeste firmwares gjort så man ikke kan bruge de hjemmebyggede programmer, hvilket også er spoleret med de nye 'Downgrades'. Der er senere kommet flere firmwares.

Til PSP har Sony udviklet et nyt medie, UMD (Universal Media Disc), hvorpå der udgives spil, musik og film. UMD er et optisk medie hvor på der kan lagres 1.8 gigabyte data.

Der er lavet 5 forskellige slags PSP'er. Den første som bare PSP (PSP-1000) den næste PSP Slim and Lite (2000-serien),derefter en PSP-3000 som blev lavet til at forebygge custom firmwares, og Sony's seneste PSP-Go. Det nyeste skud på stammen hedder PS Vita. Forskellen fra PSP Go og de andre PSP'er er, at PSP Go har et slide-agtigt tastatur, der skjuler analog pinden og knapperne. Dette gør den nye PSP Go mere transportvenlig. Sony har desuden også fjernet UMD drevet i den for at gøre den endnu mindre. Dette betyder at man skal logge ind på playstation store, og købe spillene online, hvorefter man så kan downloade spillene ned til sit memorystick.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Untold Legends: The Warrior's Code. Sony. Hentet 7. juni, 2007. 
  2. ^ PSP (PlayStation Portable) Worldwide Hardware Unit Sales. Sony Computer Entertainment Inc. Hentet 15. oktober, 2007. 
  3. ^ Platinum Titles. Capcom. 30. september 2007. Hentet 10. november, 2007. 

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]


Spillekonsol Stub
Denne spillekonsolsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.