Poirot historier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Poirot historier er en novellesamling af Agatha Christies tidlige noveller med detektiven Hercule Poirot. De fleste bidrag til denne samling udkom oprindeligt i Poirot Investigates (1924) Den danske udgave af samlingen omfatter: Den bortførte premierminister; Vestens stjerne; Smykketyveriet på Grand Metropolitan; Den billige lejlighed; Mr. Davenheims forsvinden; Det store obligationstyveri; Den italienske adelsmand; Det forsvundne testamente; Bagdad kistens mysterium; Mordet i smøgen;[1] Mord om bord; Lejligheden på tredje sal; Det andet gongongslag

Den bortførte premierminister er et eksempel på Poirots evner til diskret at opklare sager af stor politisk betydning, hvortil fortælleren,Arthur Hastings med stolthed bemærker, at England :" står i stor gæld til min besynderlige lille ven".[2] Poirot selv mente dog, at et "banalt" problem, opklaringen af, hvorfor en lejlighed blev udlejet langt under normalprisen, var en større udfordring.[3] I Mord om bord spiller tryllekunster en afgørende rolle, ligesom det afsløres, at Poirot har let ved at blive søsyg.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Identisk med Mord i smøgen
  2. ^ Citat fra novellen, oversat fra den engelske udgave
  3. ^ Jf. Den billige lejlighed

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Barnard, Robert (1980): A Talent to Decieve, Fontana/Collins
  • Hart, Anne (2004): Agatha Christie's Poirot: The Life and Times of Hercule Poirot, 4. udgave, Harper And Collins (London)
  • Osborne, Charles (1982): The Life and Crimes of Agatha Christie,Collins (London)