Poirot historier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Poirot historier er en novellesamling af Agatha Christies tidlige noveller med detektiven Hercule Poirot. De fleste bidrag til denne samling udkom oprindeligt i Poirot Investigates (1924) Den danske udgave af samlingen omfatter: Den bortførte premierminister; Vestens stjerne; Smykketyveriet på Grand Metropolitan; Den billige lejlighed; Mr. Davenheims forsvinden; Det store obligationstyveri; Den italienske adelsmand; Det forsvundne testamente; Bagdad kistens mysterium; Mordet i smøgen;[1] Mord om bord; Lejligheden på tredje sal; Det andet gongongslag

Den bortførte premierminister er et eksempel på Poirots evner til diskret at opklare sager af stor politisk betydning, hvortil fortælleren,Arthur Hastings med stolthed bemærker, at England :" står i stor gæld til min besynderlige lille ven".[2] Poirot selv mente dog, at et "banalt" problem, opklaringen af, hvorfor en lejlighed blev udlejet langt under normalprisen, var en større udfordring.[3] I Mord om bord spiller tryllekunster en afgørende rolle, ligesom det afsløres, at Poirot har let ved at blive søsyg.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Identisk med Mord i smøgen
  2. ^ Citat fra novellen, oversat fra den engelske udgave
  3. ^ Jf. Den billige lejlighed

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Barnard, Robert (1980): A Talent to Decieve, Fontana/Collins
  • Hart, Anne (2004): Agatha Christie's Poirot: The Life and Times of Hercule Poirot, 4. udgave, Harper And Collins (London)
  • Osborne, Charles (1982): The Life and Crimes of Agatha Christie,Collins (London)