Poison Ivy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poison Ivy
DSC 0133 (6273113406).jpg
Information
Skabt af Sheldon Moldoff, Robert Kanigher Rediger på Wikidata
Spillet af Uma Thurman, Clare Foley, Maggie Geha, Peyton List Rediger på Wikidata
Arbejde Terrorist, botaniker, biokemiker, toksikolog, Superskurk, videnskabsmand, morder Rediger på Wikidata
Tilhørs­forhold Birds of Prey, Secret Society of Super Villains, Suicide Squad med flere Rediger på Wikidata
Partnere Harley Quinn,
Kite Man Rediger på Wikidata
Statsborgerskab USA Rediger på Wikidata
Sprog Amerikansk-engelsk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poison Ivy er en fiktiv karakter, der optræder i tegneserier udgivet af DC Comics, hovedsageligt i forbindelse med superhelten Batman. Karakteren blev skabt af Robert Kanigher og Sheldon Moldoff og optrådte første gang i Batman #181 (juni 1966).[1] Hendes virkelige navn er Pamela Lillian Isley ([ˈaɪzli]?).

Poison Ivy er blevet portrætteret som en af Batmans kærlighedsinteresser, og hun er kendt for at være betaget, og i nogle værker, forelsket i ham.[2] Ved nogle lejligheder har hun samarbejdet med andre skurke som Catwoman og Harley Quinn, Harley og hende er gode venner, ofte allierede og nogle gange med romantiske aspekter. Poison Ivy er botaniker i Gotham City, og hun er besat af planter, økologi og miljøaktivisme. Hun bliver normalt afbildet i et grønt tøj med blade og ofte med slyngplanter på arme og ben. Hun benytter gift og tankekontrollerende feromoner til sine kriminelle aktiviteter, som normalt er rettet mod at beskytte truede arter og naturen. Hun blev oprindeligt karakteriseret som en superskurk, men med New 52 og DC Rebirth er hun i perioder blevet afbildet som en antihelt, der ofte gør de forkerte ting men med de rigtige motiver.

Poison Ivy er en af Batmans fjender. Hun har været med i mange tv-serie og film om Batman. Uma Thurman spillede rollen i Batman & Robin, og Clare Foley, Maggie Geha, and Peyton List spillede hende i Gotham. Af skuespillere som har lagt stemme i tegnefilm tæller Diane Pershing i DC animated universe, Piera Coppola i The Batman, Tasia Valenza i Batman: Arkham computerspillene og Riki Lindhome i The Lego Batman Movie.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ McAvennie, Michael (2010). "1960s". I Dolan, Hannah (red.). DC Comics Year By Year A Visual Chronicle. London, England: Dorling Kindersley. p. 118. ISBN 978-0-7566-6742-9. Poison Ivy first cropped up to plague Gotham City in issue #181 of Batman. Scripter Robert Kanigher and artist Sheldon Moldoff came up with a villain who would blossom into one of Batman's greatest foes.
  2. ^ "Batman's Top 10 Love Interests". MTV News. New York City: Viacom. 22. marts 2011. Arkiveret fra originalen 10. april 2016. Hentet 1. maj 2016.