Pokémon Colosseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pokémon Colosseum
Del af Pokémon-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Genius Sonority
Udgiver Nintendo
The Pokémon Company
Serie Pokémon
Regissør Manabu Yamana
Designer Kazunori Orio
Gakuji Nomoto
Akihiko Miura
Sayaka Yamazaki
Ryota Aomi
Chiharu Sugaya
Kōji Ōno
Producent Gakuji Nomoto
Hiroyuki Jinnai
Hiroaki Tsuru
Kenji Miki
Shigeru Miyamoto
Forfatter Kazunori Orio
Programmør Masayuki Kawamoto
Komponist Tsukasa Tawada
Distributør Nintendo Rediger på Wikidata
Udgivet Japan21. november 2003
USA22. marts 2004
Den Europæiske Union14. maj 2004
Genre Rollespil
Spiltype Singleplayer
Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme GameCube
Pokémon–kronologi
Fortsættes i XD: Gale of Darkness
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pokémon Colosseum er et rollespil udviklet af Genius Sonority, udgivet af The Pokémon Company og distribueret af Nintendo som en del af Pokémon-serien. Den blev udgivet på GameCube-konsollen den 21. november 2003 i Japan, den 22. marts 2004 i Nordamerika og den 14. maj 2004 i Europa. I modsætning til tidligere titler i serien, så er der ingen random encounters (tilfældige møder med Pokémon); i stedet stjæler spilleren Pokémon fra andre Trænere. Spillet har også flere forskellige singleplayer- og multiplayer-modes.

Spillet foregår i Orre-regionen. Man spiller som hovedpersonen Wes, et tidligere medlem af den onde organisation Team Snagem. Spillet igennem redder spilleren "Shadow Pokémon" (Skygge-Pokémon)—Pokémon vis hjerter er blevet formørket af Team Cipher, den anden onde organisation, som findes i Orre-regionen—ved at stjæle dem. Rui, en NPC, agerer som Wes' makker og kan identificere Shadow Pokémon.

Pokémon colosseum blev vist frem ved E3 2003. Hvis man forudbestilte spillet i Nordamerika, så fik man en bonusdisk med, hvorfra spilleren kunne hente den Mytiske Pokémon Jirachi. Ved spillets udgivelse faldt det i god jord med anmelderne, som roste spillet for dets grafik og musik. Spillet var en kommerciel succes med 1,15 millioner eksemplarer solg i USA og 656.270 i Japan.