Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team og Red Rescue Team

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pokémon Mystery Dungeon:
Blue Rescue Team
Pokémon Mystery Dungeon:
Red Rescue Team
Del af Pokémon Mystery Dungeon-serien
International Pokémon logo.svg
Pokémon-franchisens logo.
Generelle oplysninger
Udvikler Chunsoft
Udgiver Nintendo
The Pokémon Company
Serie Pokémon Mystery Dungeon
Regissør Seiichiro Nagahata
Designer Hiroshi Nakamura
Fujimi O-nishi
Yoshihito Takaishi
Producent Koichi Nakamura Rediger på Wikidata
Kunstner Fuyuhiko Koizumi
Forfatter Shin-ichiro Tomie
Emiko Tanaka
Programmør Masayasu Yamamoto
Komponist Arata Iiyoshi
Atsuhiro Ishizuna
Distributør Nintendo Rediger på Wikidata
Udgivet Japan17. november 2005
USA18. september 2006
Australien28. september 2006
Den Europæiske Union10. november 2006
Sydkorea30. august 2007 (Blue Rescue Team)
Genre Roguelike
Platforme Game Boy Advance (Red)
Nintendo DS (Blue)
Pokémon Mystery Dungeon–kronologi
Efterfulgte Explorers of Time og Explorers of Darkness
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team og Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team er en duo af Pokémon-spil til Nintendo DS- og Game Boy Advance-konsollerne respektivt. Spillene belv udviklet af Chunsoft udgivet af The Pokémon Company og distribueret af Nintendo. Red Rescue Team var det sidste Pokémon-spil, der blev udgivet til Game Boy Advance. De to versioner er hovedsageligt identiske, dog benytter Blue Rescue Team' de fordele samt bedre grafik og lyd, som Nintend DS'ens dobbeltskærm tillader. Der er seks eksklusive Pokémon i begge udgaver.

Som med andre Myster Dungeon-titler er roguelike-gameplayet fokuseret på at spilleren og deres partner-Pokémon skal rejse gennem og udforske adskillelige niveau af en grotte eller anden form for labyrint-lignende struktur. Det er tur-baseret at bevæge sig omkring og kæmpe. Historien handler om spilleren, som er blevet forvandlet til en Pokémon og lider af hukommelsestab, hvorefter man slutter sig til et redningshold med sin partner, mens man forsøger at finde ud af, hvem man er. Fra og med den 25. juli 2007 havde Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team solgt over 3,08 millioner eksemplarer verden over. To efterfølgere, Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time og Explorers of Darkness, blev udgivet i Japan den 25. juli 2007, og senere den 4. juli i Europa. Efterfølgerne inkluderede generation IV-Pokémon, forbedrede Wi-Fi-features og mere touchskærmsfunktionalitet.

Spillene fik moderat positive anmeldelser med ros for dets originalitet, mens gameplay'et og dets grafik blev kritiseret. Fra og med 2007 har spillene tilsammen solgt over 5,25 millioner eksemplarer. Red Rescue Team og Blue Rescue Team blev udgivet på Wii U'ens Virtual Console den 11. februar 2016 og den 23. marts samme år i Japan. Den 23. juni udkom de på den Nordamerikanske Wii U's Virtual Console.

Et opdateret remake af disse spil kaldet Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX blev udgivet den 6. marts 2020. Spillet bruger mekaniker, som først blev set i Pokémon Super Mystery Dungeon, så som at Moves stiger i level ved brug.