Pokémon Yellow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sammenskrivningsforslag
Artiklen Pokémon Yellow er foreslået føjet ind i Pokémon Red og Blue. (Siden februar 2023)  Diskutér forslaget
'Pokémon Yellow'
Del af Pokémon-serien
Pokémon Yellows amerikanske logo.
Generelle oplysninger
Udvikler Game Freak
Udgiver
Serie Pokémon
Regissør Satoshi Tajiri
Producent Shigeru Miyamoto Rediger på Wikidata
Kunstner Ken Sugimori
Forfatter
  • Satoshi Tajiri
  • Toshinobu Matsumiya
Komponist Junichi Masuda
Distributør Nintendo eShop
Virtual console[1] Rediger på Wikidata
Udgivet Game Boy
Japan12. september 1998
Australien3. september 1999
USA19. oktober 1999
Den Europæiske Union16. juni 2000
Nintendo 3DS
27. februar 2016
Genre Rollespil
Spiltype Singleplayer, multiplayer
Platforme Game Boy
Pokémon–kronologi
Efterfulgte Red og Blue
Fortsættes i Gold og Silver
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition, (ポケットモンスターピカチュウ Poketto Monsutā Pikachū), bedre kendt under navenet Pokémon Yellow Version, er et rollespil udviklet af Game Freak, udgivet af The Pokémon Company, og distribueret af Nintendo til GameBoy. Det er en opdateret udgave af Pokémon Red og Blue, løst baseret på TV-serien, og er en del af Pokemon-spilseriens første generation. Sammen med udgivelsen af Pokémon Yellow blev en gul særudgave af Game Boy Color-konsollen med Pokémon-tema udgivet.

Den 27. februar 2016 blev Pokémon Crystal genudgivet i hele verden via Nintendo 3DS Virtual Console

Nintendo Switch-spillene Pokémon: Let's Go, Pikachu! og Let's Go, Eevee! er remakes af Pokémon Yellow og blev udgivet over hele verden i 2018 på tyveårsdagen for Pokémon Yellow's udgivelse i Japan.

Kontekst og historie[redigér | rediger kildetekst]

Ligesom Pokémon Red og Blue finder Yellow sted i Kanto-regionen, der far forskellige habitater for 151 unikke Pokémon-arter. Spillerens mål forbliver også de samme, skønt der findes adskillige forskelle.[2] For eksempel får spilleren ikke en mulighed for at vælge én af tre starter-Pokémon i starten af spillet. I stedet bliver en vild Pikachu, som Professor Oak fanger, spillerens starter-Pokémon, mens spillerens rival tager en Eevee. Handlingen er løst baseret på Indigo League-sagaen af TV-serien, og inkluderer figurer, der ikke var med i tidligere spil eller har fået deres design ændret, for at ligne TV-seriens modpart, for eksempel Jessie, James, Meowth, Nurse Joy og Officer Jenny. I stil med TV-serien nægter Pikachu at udvikle sig. Spillerne har også muligheden for at skaffe de originale tre starter-Pokémon. Som spilleren rejser rundt, fortsætter de gradvist med at fange Pokémon, der registreres i deres Pokédex, og som de bruger til at besejre de otte Gym Leaders, hvorefter man kan udfordre Elite Four, alt imens man samtidig kæmper mod Team Rocket, en bande, der har dedikeret sig til at bruge Pokémon for egen vindings skyld og for at skaffe sig magt. Når spilleren møder Elite Four, har spilleren haft muligheden for at fange 149 Pokémon-arter; efter at man har besejret Elite Four, kan man komme ind i Cerulean Cave, hvor Mewtwo, den endelige Pokémon man kan fange på normal vis i spillet, kan findes, kæmpes mod og fanges.[3] Den sidste Pokémon i Pokédex'et, Mew, kan ikke fanges under almindeligt omstændigheder, dog kan man udnytte en glitch i spillet, som gør dette muligt. [4]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ "Pokemon Strategy Guide: Walkthrough". IGN. Arkiveret fra originalen 2008-09-13. Hentet 2008-06-27.
  3. ^ Cook, Brad. "Pokémon: Yellow Version -- Special Pikachu Edition". Allgame. All Media Group. Arkiveret fra originalen 2009-07-28. Hentet 2009-06-09.
  4. ^ Hernandez, Patricia (11. marts 2014). "Two Incredible Glitches Make The First Pokémon Games Way Easier". Kotaku. Hentet 2020-02-19.