Poopósøen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den øverste billede viser Poopósøen med lav vandstand, store saltområder og lerrige områder. Den efterfølgende nedbør medfører, at søen fyldes med grumset vand fra Desaguaderofloden. Det nederste billede viser søen efter opfyldning og dækker de vestlige saltområder.

Poopósøen (spansk: Lago Poopó) er en saltvandssø, der er beliggende ca. 130. km syd for Oruro i Bolivia. Søen har et gennemsnitligt variabelt areal på ca. 1.340 km². Den tilføres vand nordfra af Desaguaderofloden, der er det eneste afløb fra Titicacasøen. Søens vand er meget grumset og der findes store områder af ler. Poopósøen har et udløb i syd med en mindre flod, der løber vestover til Salar de Coipasa. Søen er optaget i Ramsarkonventionen.

Poopósøen er beliggende ca. 3.400 meter over havet. Den er forholdsvis lavvandet, normalt mindre end 3 meter dyb. Klimaet i regionen er tørt, og små forandringer i mængden af nedbør har stor betydning for vandstanden i søen. Når søen er fyldt dækker den omkring 2.500 km², hvilket gør den til en af Sydamerikas største saltvandssøer. Søen er en vigtig yngleplads for trækfugle, bl.a. flamingo. Den er omkring 90 kilometer lang og 32 kilometer bred.


Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Boliviansk geografiSpire
Denne artikel om boliviansk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 18°46′55″S 67°01′29″V / 18.7819°S 67.0247°V / -18.7819; -67.0247