Port Authority of New York and New Jersey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Myndighedens logo

Port Authority of New York og New Jersey (PANYNJ) er en offentlig myndighed i USA, der blev oprettet ved traktat mellem delstaterne New York og New Jersey. Administrationen kontrollerer størstedelen af den regionale transport-infrastruktur, herunder broer, tunneler, lufthavne og havne ved New York og New Jerseys havnedistrikt.

Myndigheden blev grundlagt den 30. april 1921 og fik sin nuværende titel og organisatoriske struktur i 1972. Lufthavne, der drives af PANYNJ omfatter John F. Kennedy International Airport og LaGuardia i New York, Newark Liberty International Airport og Teterboro i New Jersey, samt helikopterstationen Downtown Manhattan Heliport.

Anden infrastruktur omfatter Lincolntunnelen, Hollandtunnelen og George Washington-broen, der forbinder Manhattan til det nordlige New Jersey; Goethals Bridge, Bridge Crossing og Bayonne Bridge, der forbinder Staten Island i New Jersey, samt busterminalerne, Port Authority Bus Terminal, George Washington Bridge Bus Station og Metro Port Authority Trans-Hudson (PATH), der forbinder Midtown Manhattan til New Jersey.

Det meste af virksomheden PANYNJ drejer sig i dag om transport, men i virkeligheden blev myndigheden oprettet for at drive skibshavnen. Oprindeligt lå de fleste af havnefaciliteterne i New York, især Brooklyn, men i dag ligger så godt som alt i Newark og Elizabeth.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.