Portal:Film/Udvalgt artikel/september, 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Quentin Tarantino.jpg

Quentin Tarantino (født 27. marts 1963 i Knoxville, Tennessee, USA) er en amerikansk filminstruktør, manuskriptforfatter og skuespiller, der hurtigt steg til berømmelse i starten af 1990'erne som en frisk fortæller, der bragte nyt liv til det mest kendte amerikanske arketyper.

Tarantino fik foden indenfor i branchen, da han i 1990 solgte sit manuskript True Romance, skrevet sammen med vennen Roger Avary. Manuskriptet blev til en film i 1993, instrueret af Tarantinos idol Tony Scott med Patricia Arquette og Christian Slater i hovedrollerne. Han skrev også det oprindelige manuskript til Natural Born Killers, der dog blev ændret en del af instruktør Oliver Stone før optagelserne var færdige.

Efter denne første succes skrev og instruerede han Håndlangerne, der fik premiere på Sundance festivalen i 1991 og blev et stort kulthit. Herefter var turen kommet til Tarantinos absolutte hovedværk Pulp Fiction, der vandt De Gyldne Palmer ved filmfestivalen i Cannes, blev nomineret til syv Oscars og vandt en Oscar for bedste originale manuskript.