Portal:Film/Udvalgt film/april, 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flammen og Citronen er en dansk drama/action-film fra 2008. Manuskriptet er skrevet af filmens instruktør Ole Christian Madsen, sammen med manuskriptforfatteren Lars K. Andersen. Filmen er baseret på virkelige hændelser og øjenvidneberetninger fra nogle af de personer, der har oplevet Bent Faurschou-Hviid (kendt under dæknavnet Flammen) og Jørgen Haagen Schmith (som Citronen) på allernærmeste hold. Flammen og Citronen var blandt de meget aktive modstandsfolk i Danmark under 2. verdenskrig og mistede begge livet i forbindelse med deres indsats.

I filmen spilles de to legendariske modstandsfolk af Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen. I de andre roller medvirkes der af skuespillerne Stine Stengade, Peter Mygind, Mille Lehfeldt, Flemming Enevold, Jesper Christensen, Malene Schwartz og Lars Mikkelsen, samt en række nye navne som Caspar Phillipson, Martin Greis og Thomas Voss. De tyske roller spilles bl.a. af Christian Berkel og Hanns Zischler.

Optagelserne til filmen fandt sted i Babelsberg studierne i Tyskland. Store dele af filmen blev også optaget på locations i København og Prag. Flammen og Citronen er en af de dyreste dansksprogede filmsatsninger nogensinde med et budget på mere end 46 millioner kroner. Den produceres af Lars Bredo Rahbek med Morten Kaufmann for Nimbus Film.