Portal:Musik/Månedens artikel/Juni 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Motörhead Live i Reds, Edmonton

Motörhead er et Grammy-vindende britisk heavy metal-band dannet i 1975 af bassist, sanger og sangskriver Lemmy Kilmister.

Motörhead nød stor popularitet som et power trio i begyndelsen af 1980'erne med flere succesfulde singler på den britiske Top 40 hitliste. Albummet Overkill, de to følgende, Bomber, Ace of Spades, og specielt No Sleep 'til Hammersmith, cementerede Motörheads status som en af Storbritanniens største heavy metal-grupper. De modtog deres første Grammy i 2005.

Ved at blande hurtigheden fra punk rock sammen med attituden fra heavy metal var Motörhead blandt pionererne indenfor speed metal og thrash metal. Dog har Lemmy udtalt, at han ikke bryder sig om den slags betegnelser, og i stedet foretrækker blot at beskrive bandets musik som "rock and roll".

I en biografi om bandet skrev Stephen Erlewine, kendt skribent for All Music Guide: "Motörheads overvældende høje og hurtige heavy metal-stil var en af de mest banebrydende stilarter som genren kunne tilbyde i slutningen af 70'erne." og selvom "Motörhead var ikke punk rock...de var det første heavy metal-band som brugte den energi og, derigennem, skabte de speed metal og thrash metal."