Portal:Sport/Månedens artikel/maj 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Christian Poulsen, en af hovedpersonerne i kampen

Danmark-Sverige 2. juni 2007 var en af de mest dramatiske landskampe i dansk fodbolds historie. Kampen i Parken, der var den 98. mellem Danmark og Sverige, endte i en skandale, da en tilskuer løb på banen få minutter før tid og slog til dommer Herbert Fandel, der efterfølgende blæste kampen af.

Kampen var led i kvalifikationen til EM i 2008, hvor de to hold sammen med Spanien var gruppens favoritter. Sverige førte gruppen, mens Danmark var presset resultatmæssigt, så derfor var en sejr påkrævet. Sverige fik en drømmestart og førte 3-0 efter en halv time, men på mål af Agger, Tomasson og Andreasen havde Danmark kæmpet sig tilbage. Kort før tid gav Christian Poulsen imidlertid Markus Rosenberg et knytnæveslag i det danske straffesparkfelt, hvorpå Fandel dømte straffespark og gav Poulsen det røde kort.

Dette fik en dansk tilskuer til at se rødt, og han slap ind på banen, hvor han, trods Michael Gravgaards forsøg på at forhindre det, ramte Fandel. Denne afblæste derpå chokeret kampen, og senere afgjorde UEFA, at Danmark blev dømt som taber med 3-0.

Derudover fik Poulsen tre spilledages karantæne, mens Danmark fik en bøde samt blev dømt til at spille de næste fire hjemmekampe i god afstand fra Parken. Tilskueren, der viste sig at have været sanseløst beruset, blev hængt ud i danske medier og undskyldte over for offentligheden, men fik også en byretsdom på 30 dages betinget fængsel samt 40 dages samfundstjeneste.

Sverige endte slutteligt med at kvalificere sig til EM-slutrunden, mens Danmark ikke gjorde det.

Læs hele artiklen