Portal:Sport/Månedens artikel/maj 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carlos Tévez

Carlos Tévez (født 5. februar 1984) er en argentinsk fodboldspiller, der spiller for Manchester United og på Argentinas fodboldlandshold. Tévez er angriber.

Som knap 17-årig fik han debut for Boca Juniors, og han fik sit internationale gennembrud, da han blev topscorer med otte mål i seks kampe under OL 2004, hvilket var stærkt medvirkende til at sikre hans land guldmedaljen. Senere samme år skiftede han til Corinthians i Brasilien i den dyreste handel i sydamerikansk fodbold. Efter yderligere succes her skiftede han i 2006 til engelske West Ham til stor overraskelse for fodboldverdenen, der forventede at se ham i en større europæisk klub. Tiden hos West Ham blev turbulent for Tévez, men han var dog med til at sikre klubbens eksistens i Premier League. Efter en sæson fortsatte han til Manchester United, der i første omgang blot har fået spilleren på to års lejemål, hvilket klubben dog er interesseret i at ændre til et egentligt køb.

Carlos Tévez har scoret i alt 81 mål i 211 kampe for sine fire klubber. Desuden har han scoret otte mål i 48 kampe for Argentinas A-landshold, men er også to gange blevet udvist i kampe om kvalifikation til VM i fodbold 2010.

Læs hele artiklen