Portal:Wikipedia Loves Nationalmuseet/Projekter/Residerende wikipedianer/dagbog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er dagbogen for Nationalmuseets residerende wikipedianer.

April[rediger kildetekst]

12. april[rediger kildetekst]

Introduktionskaos (som i alle større organisationer skal man oprettes og udstyres, og det går altid galt på den ene eller anden måde). Dernæst møder med to enhedsledere, hvor vi fortalte om hvad vi har tænkt os at udsætte deres medarbejdere for. Og til sidst fik jeg så et adgangskort.

18. april[rediger kildetekst]

Møde med holdet bag Danmarks Kirker[1] (se også billede her.

Østruplund, gouache af Niels Ringe (1791-1854)

Om eftermiddagen kom nyheden fra Statens Museum for Kunst om deres 159 highlights, der er frigivet under CC BY.

20. april[rediger kildetekst]

Møde med Danmarks Middelalder og Renæssance og med Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling[2]. I lighed med Danmarks Kirker vil DMR og KMM (skrækkeligt med interne forkortelser) skrive artikler om deres fagområde.

I øvrigt har vi aftalt en fotosessionAntikvarisk-Topografisk Arkiv den 9. maj. Vi skal bruge max 3 fotografer mellem 10 og 15. Et eksempel på hvad der er i arkivet ses her til højre.

25. april[rediger kildetekst]

Et våben fra et erektionspatent

Fortsat snak med flere museumsmedarbejdere om hvilke artikler, de kan bidrage til, fulgt af en hurtig udflugt til Rigsarkivet for at kigge på erektionspatenter. Tilbage på museet en gennemgang af Danmarks Nyere Tids arkiver.

26. april[rediger kildetekst]

Efter kommunikationsafdelingens morgenmøde videre til Danmarks Oldtid og introduktion af projektet; slutter dagen med et smut omkring Frihedsmuseet. Og så tilbage igen. Kalender-ups.


Maj[rediger kildetekst]

1. maj[rediger kildetekst]

En forholdsvis stille dag - fik skrevet til et par museumsmedarbejdere og delt et relevant link med kommunikationsafdelingen.

3. maj[rediger kildetekst]

På farten - først omkring Frilandsmuseet og bl.a. aftale en fotodag den 3. juni; dernæst til Frihedsmuseet og tale om deres mulighed for at bidrage til WP:Besættelsen.

9. maj[rediger kildetekst]

Fotosession sammen med Bruger:Knud Winckelmann i Antikvarisk-Topografisk Arkiv. Det kom der et bredt spektrum af billeder ud af. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2012, 16:03 (CEST)

10. maj[rediger kildetekst]

Introduktion af en lille skare museumsmedarbejdere til redigeringsinterfacet. Senere samme dag lidt gode råd til medarbejder, der er gået i gang. --Palnatoke (diskussion) 9. maj 2012, 16:03 (CEST)

15., 18. og 21. maj[rediger kildetekst]

Snak med forskellige medarbejdere, herunder en udflugt til Bevaringsafdelingen i Brede. --Palnatoke (diskussion) 25. maj 2012, 13:50 (CEST)

25. maj[rediger kildetekst]

Møde på Musikmuseet, dernæst med en tilrejsende inspektør fra provinsen, og endelig en større præsentation for hele museet (sidstnævnte kl. 14.30 i dag). --Palnatoke (diskussion) 25. maj 2012, 13:50 (CEST)

29. maj[rediger kildetekst]

Møde med Danmarks Oldtid og derefter lidt prikken til folk og coaching af en inspektør. --Palnatoke (diskussion) 29. maj 2012, 15:26 (CEST)


Juni[rediger kildetekst]

3. juni[rediger kildetekst]

Fotodag på Frilandsmuseet - foreløbig er der kommet 196 nye billeder oveni de 16, der var. --Palnatoke (diskussion) 7. jun 2012, 10:53 (CEST)