Portaldiskussion:Portaler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Har lavet denne emne-opdelte indgang til portaler. Vær med til at gøre den bedre, og kom gerne med kommentarer! Hvis (dvs. når) der kommer flere portaler i fremtiden, så bliver denne indgang mere og mere relevant, da den skaber overblik på en anden måde end den alfabetiske liste gør. Jeg ved der er en tilsvarende på den engelske Wikipedia, men de har jo også mange portaler. Den er i hvert fald rigtig god at bruge. Også spændende at kigge rundt i, hvis man er på opdagelse efter ny information. --Bjarke Walling Petersen 14. jun 2006 kl. 01:39 (CEST)

Der kan muligvis findes nogle bedre ikoner end dem jeg selv har fundet! Har lavet siden med skabeloner, så den skulle være nem at rette i. Hvis der er nogle skabelon-eksperter, der måske synes de kan forbedre systemet, så er de meget velkommen til det. --Bjarke Walling Petersen 14. jun 2006 kl. 01:41 (CEST)

Der er linket til denne side fra Portal på forsiden. Læs mere under diskussionen for forside kategorilinjen. --Bjarke Walling Petersen 15. jun 2006 kl. 00:15 (CEST)

Nyt design[rediger kildetekst]

Det er i sin tid mig der lavede portalforsiden. Nu har jeg arbejdet på et nyt design. Det kan ses her. Er der nogle kommentarer til det? Der er et par ting jeg har prøvet at gå efter:

  • Mere ensartedhed: Har brugt lidt af designet fra forsiden til boksen øverst. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at selve navigationen øverst også kommer til at falde i designet, men det har jeg ikke set på endnu.
  • Bedre overblik: Det er nemmere at overskue kategorierne. Dette er primært ved at lave to spalter, men også opsætningen med ikonet og titlerne er gjort lidt bedre.
  • Brugervenlighed: Det skal være nemt at rette, så har lavet nogle bedre skabeloner og skrevet koden mere overskueligt på selve portalforsiden. Mangler dog lige at skrive lidt dokumentation på mine skabeloner. De bliver desuden lagt i navnerummet under Portal:Forside da de er ret specifikke for denne side.

Kommentarer er velkomne. --Bjarke Walling 27. okt 2006 kl. 01:34 (CEST)

Den nye side er nu implementeret. --Bjarke Walling 29. okt 2006 kl. 14:21 (CET)

Jeg synes det kunne være på tide at få et nyt design, og jeg synes det ville være nærliggende at bruge den nye forside som forlæg. Jeg har lavet et preview i min sandkasse, der også har ligheder med andre sprog. Hvad siger folket? --Broadbeer, Thomas 14. mar 2008, 02:05 (CET)

Det ser godt ud, Broadbeer. --Tjernobyl 14. mar 2008, 12:48 (CET)

Døde portaler[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet Portal:Star Wars og Portal:Anatomi fra portalforsiden; den ene lader til at være død, mens den anden aldrig er kommet i gang. --Palnatoke 9. feb 2007 kl. 22:21 (CET)

Om sletning af døde poraler[rediger kildetekst]

Der kører nu en gennemgang af døde portaler, og eventuel sletning . Generelt er det da flot grafisk med portaler, men hvis de ikke bliver vedligeholdt løbende, kommer de let til at virke malplaceret med et præg af forfald; Et velfungerende kategoritræ, evt. med bedre bearbejdede overkategorisider kan i mange tilfælde fungere bedre, og kræver ikke faste opdateringer på samme måde. -- Nico 18. jul 2007, 08:51 (CEST)

Musikportal[rediger kildetekst]

Skulle der egentlig ikke være en musikportal?! --Håkon Pedersen 14. mar 2008, 03:39 (CET)

Hvis du synes at vi mangler sådanne en portal på den danske wikipedia er du meget velkommen til at oprette den selv. Husk at læs Hjælp:Portal og Hjælp:Oprettelse af portal før du opretter den. Se blandt andet også den engelske Musikportal. Hvis du får problemer med at oprette den, kan du altid skrive til mig. --Fredelige 14. mar 2008, 08:32 (CET)


Hej Fredelige. Det lyder da super! Jeg vil gå i gang så snart jeg får lidt tid til det. --Håkon Pedersen 15. mar 2008, 00:38 (CET)

Det vigtigste ved oprettelsen af en portal er bare om der er folk til at opdatere den. :) (Medmindre den er statisk ligesom Portal:Økologi). --Broadbeer, Thomas 15. mar 2008, 18:11 (CET)

Portal - diskussion[rediger kildetekst]

Der er i øjeblikket indstillet en række portaler til sletning på grund af inaktivitet. Men er portalernes "værdi" ikke emnets tyngde? Det forekommer mærkeligt, at håndbold, som på verdensplan er en lille sportsgren, har en portal, når langt større grene, fx fodbold ikke har. At indstille portalen for musik til sletning virker decideret fejlplaceret, da musik er et af de mest søgte emner på Wikipedia. Emnets generelle omfang og placering må være mere relevant som kriterium end aktiviteten på de forskellige portaler. En anden sag er, at portalerne er konstrueret efter meget forskellige kriterier. Her burde vel strammes op?--Ramloser (diskussion) 24. apr 2015, 00:05 (CEST)