Poul Antonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poul Antonsen
Født 7. februar 1931Rediger på Wikidata
Død 19. december 2007 (76 år)Rediger på Wikidata
Politisk parti VenstreRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson, politikerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul Antonsen (7. februar 193119. december 2007) var en dansk erhvervsmand, politiker og medlem af Folketinget. Han er far til folketingsmedlem Charlotte Antonsen.

Erhvervskarriere[redigér | redigér wikikode]

Han blev cand.polit. i 1958, hvorefter han var ansat i Finansministeriet i tre år. Herefter kom han til Industrirådet. I 1970 blev han direktør for De Danske Provinsbankers Forening og i 1972 direktør i Bryggeriforeningen.

Politikere[redigér | redigér wikikode]

Han var formand for Venstres Studenter 1956-57, redaktør for Liberal Debat 1960-65 og blandt de personer fra denne kreds, der brød med Venstre og stiftede Liberalt Centrum. Han var medlem af Folketinget for Liberalt Centrum 1966-68, men arbejdede for en opløsning af partiet, efter at det i 1968 ikke kom over spærregrænsen. Han vendte tilbage til Venstre og var medlem af hovedbestyrelsen 1973-87.

Deltagelse i Firmaet[redigér | redigér wikikode]

Tidligere rektor for Holstebro Gymnasium, Ole Balslev, stod frem i Jyllands-Posten i 2013 og fortalte om sit medlemskab af Arne Sejrs efterretningstjeneste, Firmaets, Analysegruppe i perioden 1956 til 1960. Analysegruppen havde i alt seks medlemmer, og arbejdet bestod hovedsagelig i at gennemlæse Land og Folk, vurdere artiklernes karakter og sammenholde indholdet med data fra aflytningen af DKP-politikeren Alfred Jensen.

Balslev blev rekrutteret til Firmaet, da han som filologistuderende boede på Nordisk Kollegium i København. Balslev var medlem af Hjemmeværnets Akademisk Skytteforening, og da han en dag dukkede op i uniform, blev det bemærket af medbeboeren Poul Antonsen. Antonsen inviterede Balslev til et møde, og Balslev mødte derfor første gang Arne Sejr i dennes lejlighed på SerridslevvejØsterbro i efteråret 1956. Balslev bekræfter, at finansieringen af Firmaet i hvert fald kom fra Det Konservative Folkeparti og måske fra Venstre (Antonsens parti) og Socialdemokratiet.[1]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Firmaets hemmelige spion", Jyllands-Posten, 18. august 2013.