Poul H. Poulsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Poul H. Poulsen
Født 19. juli 1947 Rediger på Wikidata
Død 27. juni 1999 (51 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Designer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul Hermann Poulsen (19. juli 194727. juni 1999) var en dansk designer.

Mest udbredt er hans arbejde fra tiden 1978-1983, hvor han designede keramiske kakler for Gangsø Møbler i Fårvang. Disse findes stadig i vid udstrækning ilagt spiseborde, sofaborde osv., hvilke stadig handles brugt som komplette møblementer. Tidligere var han indehaver af Fåborg Pottemageri (1976-1978) på Torvet i Faaborg, hvor han designede lertøj. Det udviklede sig senere til design af keramik, kakler, relieffer, billeder, oliemalerier, lærredstryk, tegninger og fotoplakater m.m.

Nogle af hans typiske designkendetegn er brugen af Bjørneklo-blomster og sivplanter, som ofte er trykt på kakler eller billeder. Men også cirkulære mønstre i forskellige farver og fremprovokerede krakeleringer ses ofte i hans design. I 70'erne arbejdede han mest i de, for den tid moderne, brunlige nuancer, men hen mod slutningen af 80'erne eksperimenterede han meget med andre og mere vilde farver sat sammen med kobber, sølv og guld-nuancer.

Næsten alt hans design bærer signaturen "P Hermann" i nederste højre hjørne. Signaturen er nogenlunde, som det ses under billedet, men den kan være svær at tyde, da den ofte er skrevet med glasur eller præget/ridset ned i emnet i frihånd. Karakteristisk er dog altid det spidse "P" efterfulgt af et stort "H" med småt skråskrift efterfølgende. Nogen gange forekommer en understregning af signaturen.

I dag kan man stadig finde hans værker på f.eks. ebay[1] og diverse brugtmarkeder[2], hvor de bliver handlet som originalt 70'er retro design - både nationalt og internationalt.

Poul H. Poulsen døde af hjertestop i 1999 og ligger begravet på Ulkebøl Kirkegård i Sønderborg.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
  1. ^ www.ebay.co.uk Hentet 20. februar 2013.
  2. ^ http://classifieds.castanet.net Arkiveret 5. september 2013 hos Wayback Machine Hentet 20. februar 2013.