Poul Nielsen (B93)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Poul Nielsen. (Se også artikler, som begynder med Poul Nielsen)

Poul Gilbert Leonhard Hans Nielsen (17. juni 1895 i København-12. februar 1970Østerbro i København) var en dansk maskinarbejder og fodboldspiller. Han spillede venstre wing i Østerbros Boldklub (1914-1921) og B.93 (1922-1923).

På grund af navnesammenfaldet med Poul ”Tist” Nielsen fik han tildelt øgenavn Den falske Tist.

Poul Nielsen var som reserve ved OL i 1920 i Antwerpen, hvor Danmark røg ud efter første kamp, hvor man sensationelt tabte 0-1 til Spanien. I første kamp efter OL-fiaskoen mod Sverige, var Poul Nielsen, en af fire debutanter, Danmark vandt kampen som blev spillet i Stockholm med 2-0. Det blev hans eneste landskamp.

Poul Nielsen skiftede i 1922 fra fælledklubben ØB til naboklubben B.93. I den anden sæsonen i klubben blev han så alvorlig skadet, at han måtte slutte karrieren som 28-årig. Han blev, i divisionskampen mod KB, tacklat af landsholdsspilleren Valdemar Laursen, som blev idømt et års karantæne.


FodboldSpire
Denne biografi om en dansk fodboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi