Poul Thomsen (tv-vært)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poul Thomsen

Poul Thomsen (TV personality).jpg

Personlig information
Født 29. juni 1938 (84 år)
Nykøbing Falster
Uddannelse og virke
Beskæftigelse TV-vært, programtilrettelægger
Arbejdsgiver DR Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Modersmål-Prisen (1980) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul Thomsen (født 29. juni 1938) er en dansk tv-vært og programtilrettelægger, der især er kendt for sine programmer om dyr. Han modtog Modersmål-Prisen i 1980.

Poul Thomsen, der er selvlært journalist, er født i Nykøbing Falster, men opvokset i Hammel.[1] At dyrene skulle blive hans kendetegn, skete helt tilfældigt, da han optrådte i et tv-program om fisketure og siden blev indbudt til at lave en serie børneprogrammer om dyr, Dig og dyrene (1976-79).

Hans rolle som hele Danmarks dyreven blev slået fast med spørgeprogrammet Dus med Dyrene (1980-85), hvor han hver uge – med sin karakteristiske stemme – svarede på seernes indsendte spørgsmål ledsaget af programmets kendingsmelodi, 2. sats af Vivaldis guitarkoncert i D-dur. Med i studiet var hans hund af racen gammel dansk hønsehund, Balder (død 1984).

Senere optrådte han som vært i spørgeprogrammet En naturlig forklaring (1989-99), hvor seerne kunne stille spørgsmål om dyr og natur til et fast panel af eksperter. I samme periode var han vært i hundequizzen Hund og hund imellem (1988-98), hvor også komikerparret Monrad og Rislund optrådte som utraditionelle kommentatorer af de deltagende hundes indsats på agilitybanen.

Ud over dyreprogrammerne har Poul Thomsen desuden lavet et antal portrætprogrammer, samt serien Mit Danmark (1990-91) om historier fra rundt omkring i landet. Poul Thomsen har en cameo-rolle som dyrepasser i filmen Sprængfarlig bombe.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi