Povl Davidsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Povl Davidsen (f. 1942 i Hobro) er direktør og eneejer af Povl Davidsen Holding ApS og af Davidsens Tømmerhandel A/S, der har 13 afdelinger: To afdelinger i Haderslev, Vojens, Toftlund, Rødekro, Aarhus, Kolding, Høruphav, Brørup, Odense, Venslev i Hornsherred, Vejen og Fredericia. Hans far startede virksomheden i Sommersted i 1944 under navnet Christian Davidsen. Han er gift med Jytte Davidsen. Sammen har de tre sønner, Hans Christian Davidsen, Jens Davidsen og Søren Davidsen, der er medejere af koncernen.

Povl Davidsen er ud af en gammel sønderjysk familie. Han var i lære fra 1958 til 1961 i Toftlund Trælasthandel. Efter at have været soldat kom han til Horsens Trælasthandel, hvor han var i et år, inden han i 1963 åbnede en afdeling af sin fars forretning i Vojens.

I 1969 overtog han hele forretningen, da familien foretog et generationsskifte. Davidsen-koncernen er 100 procent danskejet og en af Danmarks største familieejede tømmerhandler. Koncernen beskæftiger 612 ansatte og omsatte i 2014 for 1,47 milliarder kroner. Resultatet var i 2014 29,7 millioner kroner før skat og 22,3 millioner kroner efter skat.

Han sidder i bestyrelsen for Sønderjyske Fodbold A/S, Sønderjyske Elitesport A/S og Hansson Erhvervslejemål A/S. Davidsen er en hovedsponsor for SønderjyskE i ishockey og fodbold.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]