Præprocessor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Merge-arrow.svgSammenskrivningsforslag
Artiklen Præprocessor er foreslået føjet ind i Præcompiler. (Siden februar 2017)  Diskutér forslaget

En præprocessor (på engelsk: preprocessor) er en slags kompiler med den forskel, at den ikke oversætter kildekoden til maskinkode, men i stedet oversætter den til en form for midlertidigt data (ofte maskinkode-lignende instruktioner, altså bytekode), som er forbehandlet og bedre læsbart for det program (f.eks. en virtuel maskine), som det eventuelt skal læses ind i. En virtuel maskine koblet sammen med en præprocessor kaldes en fortolker.

Eksempler på programmeringssprog med præprocessorer[redigér | redigér wikikode]

Lua
Lua bruger en præprocessor til at oversætte kildekoden til maskinkode-lignende instruktioner, før disse læses ind i den virtuelle maskine, der udfører dem, altså en fortolker.
C++
C++'s præprocessor gennemgår kildekoden for præprocessor-direktiver (anført med '#'), oversætter dem, og giver dem videre til hovedkompileren, hvor de påvirker den måde programmet kompileres på. Dog er der ingen standard for C++'s præprocessor-direktiver.

Se også[redigér | redigér wikikode]

ProgrammeringStub
Denne artikel om datalogi eller et datalogi-relateret emne er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.