Pressemeddelelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 10. jul 2014, 18:11 af Funkyfondue (diskussion | bidrag) Funkyfondue (diskussion | bidrag) (Slettet dele af artiklen der var ren reklame for en firma med speciale i pressemeddelelser)
Spring til navigation Spring til søgning

En pressemeddelelse er en kort artikel eller meddelelse, der sendes ud til pressen, f.eks. det lokale dagblad eller store aviser, radio, tv-stationer.

En pressemeddelelse bruges som appetitvækker for journalisterne, og finder de pressemeddelelsen interessant, bringes nyheden i det pågældende blad, TV- eller radiostation. Dette er til fordel for begge parter; mediet de får nyheden uden selv at skulle opsøge historien, mens virksomheder, sportsfolk, politikere el. lign. får omtale. Pressemeddelelsen er ofte subjektiv i retning af afsenderens ønsker og kan således ikke sammenlignes med en egentlig nyhedsartikel.

Pressemeddelelser udsendes dagligt til medier og benyttes i stigende grad som decideret markedsføring. Kommunikationsbureauer og journalister specialiserer sig i at udarbejde pressemeddelelser og efterfølgende udsende dem til relevante medier. Distributionen af pressemeddelelser via e-mail sker som regel via særlige kanaler, eksempelvis har Ritzau en pressemeddelelsestjeneste.

Mere om opbygning af pressemeddelelser ved at søge videre på nyhedstrekanten eller nyhedsvinkling

Anime eller mangaStub
Denne medierelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.