PriceRunner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
PriceRunner
PriceRunner Logo 2019.svg
PriceRunner Danmark.jpg
PriceRunners kontor i Nykøbing Falster.
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1999
Grundlægger Kristofer Arwin, Magnus Wiberg og Martin Alexanderson (udviklere)
Hovedsæde Stockholm, Sverige
Virksom i
Danmark, Storbritannien, Sverige, Tyskland
Nøglepersoner Simon Ruben Hemph (Country Manager Danmark 2005-2009). Martin Dalgaard Andersen (Country manager Danmark 2009-)
Produkter Prissammenligning
Slogan Sammenlign før du handler
Regnskab
Omsætning 87,9 mio. DKK (2017 i Danmark)[1]
Resultat 12,7 mio. DKK (2013 i Danmark)[1]
Organisation
Antal ansatte
130
Ejer NS Intressenter
Eksterne henvisninger
PriceRunner.dk

PriceRunner er et websted, der tilbyder prissammenligninger. PriceRunner er Danmarks største prissammenligningsside[2] med mere end 12 millioner besøg hver måned.

Den blev lanceret i Sverige i 1999 og tilbyder brugerne at sammenligne priser på 2.2 millioner produkter fra 8.700 onlinebutikkers hjemmesider. Hovedkontoret ligger i Stockholm, Sverige, og der er også kontor i Nykøbing Falster.

Den danske del af virksomheden, PriceRunner Denmark ApS, blev i efteråret 2014 nomineret til prisen som "Årets udkantsiværksætter" som den eneste i Region Sjælland. Prisen uddeles af IVÆKST.[3]

I 2009 modtog også PriceRunner E-handelsprisen for "Bedste udenlandske e-handelsvirksomhed", der uddeles af Foreningen for Distance- og Internethandel.

PriceRunner foretager jævnligt undersøgelser i samarbejde med YouGov omkring danskernes e-handelsvaner. Rapporterne[4] udkommer hvert kvartal og viser udviklingen i e-handel, som slog rekord[5] i 2020.

Den danske gren, der i 2017 havde et overskud på 12,7 mio. DKK,[1] har sponsoreret Nykøbing Falster Håndboldklub. Hjemmebanen for klubben blev i den forbindelse omdøbt til PriceRunner Arena.[6] Hovedsponsoratet blev overtaget af Scandlines året efter og arenaens navn blev ændret til Scandlines Arena.[7]

Historie[redigér | redigér wikikode]

PriceRunner blev lanceret i Sverige i 1999 som en prissammenligningshjemmeside og blev oprindeligt finansieret af venturekapitalgruppen Cell Ventures, som senere blev købt af NewMedia Spark. Servicen blev lanceret i Danmark og Sverige i 2000. I begyndelsen var det meningen, at siden skulle virke i hele Europa, men en del af aktiviteterne blev lukket ned i 2002 efter dårlige økonomiske resultater.

I august 2004 blev PriceRunner overtaget af ValueClick, der er et online mediefirma, for 16 millioner pund. Efter yderligere udvidelser genåbnede virksomheden i Frankrig i august 2004 og i Tyskland i oktober samme år. I oktober 2005 åbnede kontoret i Californien, USA, og Martin Dalgaard Andersen blev ansvarlig for denne del af virksomheden. I Danmark blev Simon Ruben Hemph ansat som leder af den danske del.

I 2006 blev det annonceret, at PriceRunner ville overtage den britiske telefonservice-virksomhed 118 118, og tilbyde kunderne prissammenligninger via SMS. Dette var en opfølger på et tidligere forsøg med at komme ind på mobilmarkedet i 2002. I oktober annoncerede MSN, at deres shoppingsider i Frankrig og Storbritannien ville blive drevet af PriceRunner Shopping.com efter tidligere at have været drevet af Kelkoo.

I 2007 og 2008 indgik PriceRunner et partnerskab med Ask, the Energy Saving Trust, MSN og Which? ved at tilbyde dem services via deres hjemmesider.

I november 2013 solgte ValueClick Investopedia og PriceRunner til IAC.[8][9] De blev solgt samlet for 80 mio. dollar, men havde en anslået værdi på 140 mio. dollar [10]

I 2016 kom PriceRunner igen på svenske hænder, da investeringsselskabet NS Intressenter, Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers og Mikael Lindahl overtager virksomheden. De er stadig ejere af virksomheden. [11]

Teknologi[redigér | redigér wikikode]

PriceRunner benytter en kombination af screen scraping af forhandleres hjemmesider og prisfiler, som forhandlerne selv udleverer. Priserne bliver matchet mod en backend database, hvilket bliver gjort både automatisk med fuzzylogik og manuelt af administrativt personale.

Forretningsmodel[redigér | redigér wikikode]

Ligesom flere andre prissammenligningshjemmesider bliver PriceRunner finansieret af butikker, der betaler via en pay per click-model. Siden bruger også webannoncer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]