PriceRunner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
PriceRunner
PriceRunner, skylt.JPG
PriceRunners hovedkontor på Sveavägen i Stockholm.
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1999
Grundlægger Kristofer Arwin, Magnus Wiberg og Martin Alexanderson (udviklere)
Hovedsæde London, England
Virksom i
Frankrig, Danmark, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Østrig
Nøglepersoner Simon Ruben Hemph (Country Manager Danmark 2005-2009). Martin Dalgaard Andersen (Country manage Danmark 2009-)
Produkter Prissammenligning
Regnskab
Omsætning 27,5 mio. DKK (2013 i Danmark)[1]
Resultat 11,5 mio. DKK (2013 i Danmark)[1]
Organisation
Ejer IAC/InterActiveCorp
Eksterne henvisninger
PriceRunner.dk

PriceRunner er en websted, der tilbyder prissammenligninger. Den blev lanceret i Sverige i 1999 og tillader brugerne at sammenligne priser på forskellige hjemmesider. Det kommercielle hovedkontor ligger i London, England, men der er også kontorer i Stockholm, Nykøbing Falster, München, Paris og i Californien.

PriceRunner er Storbritanniens største prissammenligningsside.[2]

Den danske del af virksomheden, PriceRunner Denmark ApS, blev i efteråret 2014 nomineret til prisen som "Årets udkantsiværksætter" som den eneste i Region Sjælland. Prisen uddeles af IVÆKST.[3] Den danske gren, der i 2013 havde et overskud på 11,5 mio. DKK,[1] har sponsoreret Nykøbing Falster Håndboldklub. Hjemmebanen for klubben blev i den forbindelse omdøbt til PriceRunner Arena.[4] Hovedsponsoratet blev overtaget af Scandlines året efter og arenaens navn blev ændret til Scandlines Arena.[5]

I 2009 modtog også PriceRunner E-handelsprisen for "Bedste udenlandske e-handelsvirksomhed", der uddeles af Foreningen for Distance- og Internethandel.

Historie[redigér | redigér wikikode]

PriceRunner blev lanceret i Sverige i 1999 som en prissammenligningshjemmeside og blev oprindeligt finansieret af venturekapitalgruppen Cell Ventures, som senere blev købt af NewMedia Spark. Servicen blev lanceret i Danmark og Sverige i 2000. I begyndelsen var det meningen, at siden skulle virke i hele Europa, men en del af aktiviteterne blev lukket ned i 2002 efter dårlige økonomiske resultater.

I august 2004 blev PriceRunner overtaget af ValueClick, der er et online mediefirma, for 16 millioner pund. Efter yderligere udvidelser genåbnede virksomheden i Frankrig i august 2004 og i Tyskland i oktober samme år. I oktober 2005 åbnede kontoret i Californien, USA og Martin Dalgaard Andersen blev ansvarlig for denne del af virksomheden. I Danmark blev Simon Ruben Hemph ansat som leder af den danske del.

I 2006 blev det annonceret, at PriceRunner ville overtage den britiske telefonservice-virksomhed 118 118, og tilbyde kunderne prissammenligninger via SMS. Dette var en opfølger på et tidligere fiasko med at komme ind på mobilmarkedet i 2002. I oktober annoncerede MSN, at deres shoppingsider i Frankrig og Storbritannien ville blive drevet af PriceRunner Shopping.com efter tidligere at have været drevet af Kelkoo.

I 2007 og 2008 indgik PriceRunner et partnerskab med Ask, the Energy Saving Trust, MSN og Which? ved at tilbybde dem services via deres hjemmesider.

I november 2013 solgte ValueClick Investopedia og PriceRunner til IAC.[6][7] De blev solgt samlet for 80 mio. dollar, men havde en anslået værdi på 140 mio. dollar [8]

Teknologi[redigér | redigér wikikode]

PriceRunner benytter en kombination af screen scraping af forhandleres hjemmesider og filer, som forhandlerne selv udleverer. Priserne bliver matchet mod en backend database, hvilket bliver gjort både automatisk med fuzzylogik og manuelt af administrativt personale.

Businessmodel[redigér | redigér wikikode]

Ligesom flere andre prissammenligningshjemmesider bliver PriceRunner finansieret af annoncører, der betaler via en pay per click-model. Siden bruger også webannoncer, som bliver leveret af søsterselskabet ValueClick Media.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]