Prince of Persia: The Sands of Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Videospillet Prince of Persia: The Sands of Time. Opslagsordet har også en anden betydning, se Prince of Persia: The Sands of Time (flertydig).
Prince of Persia: The Sands of Time
Del af Prince of Persia-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Ubisoft Montreal
Udgiver Ubisoft
SCEJ (Japan/Asien)
Designer Jordan Mechner
Motor Jade[1][2]
Platforme Xbox
GameCube
PlayStation 2
Windows
Game Boy Advance
Mobiltelefon
Medier Cartridge
GameCube Optical Disc
2x CD-Rom
DVD-Rom
Input Tastatur
Mus
Joystick
Kontroller
Aldersgrænse ESRB: T
OFLC: M
OFLC: G8+ (GBA)
PEGI: 12+
PEGI: 7+ (GBA)
CERO: B

Prince of Persia: The Sands of Time er et videospil, udgivet til Xbox, PlayStation 2, Nintendo GameCube og PC af Ubisoft i 2003. Spillet var ikke blot en enorm succes, med flot grafik, revolutionært gameplay og fantastiske anmeldelser, men spillet bragte også Prince of Persia arven ind i 3D-verdenen for alvor, efter fiaskoen med Prince of Persia 3D i 1999.

Handling[redigér | redigér wikikode]

På en rejse gennem Indien til Sultan Azad, besejrer King Shahraman og hans søn, prinsen af Persien, den mægtige sultan Maharajah af Indien. De får dog hjælp af den forræderiske Vizier, der fortæller dem alt om Maharajahs skatte. Prinsen hugger den magiske Dagger of Time, der giver ham evnen til at skrue tiden tilbage. Shahramans mænd hugger et stort timeglas, The Sands of Time. Perserne kidnapper Maharajahs datter, Farah. Da de ankommer til Sultan Azads slot, forærer de ham timeglasset som en gave der skal forevige venskabet mellem de to riger. Det er dog en forfærdelig fejltagelse da prinsen låser timeglasset op med Dagger of Time, da alle (med undtagelse af prinsen, Vizier og Farah) bliver forvandlet til sandzombier. Hele det indiske rige bliver ødelagt, og prinsen må nu finde vej tilbage til timeglasset for at skrue tiden tilbage, men Vizier har helt andre planer.

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Prince of Persia: The Sands of Time er et af de bedst modtagede re-inkarnationer af gamle spil nogensinde. Spillet fik udelukkende gode anmeldelser og havde en gennemsnitlig karakter på 9 (uda af 10). Spillet var så succesrigt at to efterfulgere blev udgivet i henholdvis 2004 og 2005.

Referencer[redigér | redigér wikikode]computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.