Prinsesse Ingrid Alexandra af Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra, 2007
Prinsesse af Norge
Fulde navn
Ingrid Alexandra
Hus Huset Glücksborg
Far Haakon Magnus af Norge
Mor Mette-Marit Tjessem Høiby
Født 21. januar 2004 (13 år)
Rikshospitalet, Oslo, Norge

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra af Norge (født 21. januar 2004) er en norsk prinsesse, der er den ældste datter af kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit af Norge.

Prinsessen er nummer to til den norske trone efter kronprinsen, og er den første kvinde, som er født med arveret til tronen. Prinsessen vil efter al sandsynlighed blive den første regerende dronning af Norge siden Margrete I. Norge har tidligere haft flere dronninger med navnet Ingrid. Den seneste var den gøtlandsk fødte Ingrid Ragnvaldsdatter, der var gift med kong Harald Gille af Norge i 1100-tallet.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Prinsesse Ingrid Alexandra blev født den 21. januar 2004Rikshospitalet i Oslo som ældste barn af Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit af Norge. Hun er kronprinsparrets første fælles barn, mens kronprinsessen fra før har en søn, Marius Borg Høiby, født i et tidligere forhold.

17. april 2004 blev prinsessen døbt i Slottskapellet i Oslo. Hendes faddere er Kong Harald V, Kronprins Frederik af Danmark, Kronprinsesse Victoria af Sverige, kronprins Felipe af Spanien, prinsesse Märtha Louise af Norge og Marit Tjessem. I anledning af dåben udgav Posten et specielt frimærke.

Titler, prædikater og æresbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Titler og prædikater[redigér | redigér wikikode]

  • 21. januar 2004 – nu: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Ingrid Alexandra af Norge

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]