Prissammenligningshjemmeside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Prissammenligning i Danmark startede for alvor i 2000, da pricerunner.dk blev lanceret i Danmark. Prissammenligning havde på det tidspunkt stor succes, specielt i USA men også i flere europæiske lande.

Flere fulgte i de kommende år med indtog på det danske marked deriblandt Zoomit (overtaget af Kelkoo i 2000)[Kilde mangler] og Dinpris (overtaget af Eniro i 2006)[1]. Fælles for tjenesterne var, at de kom fra udlandet og ofte havde venturekapital i ryggen. Flere af dem kom på markedet med store reklamekampagner, og skulle i høj grad cementeres på markedet.

Typer[redigér | redigér wikikode]

Generelle tjenester

De generelle tjenester er typisk dækkende inden for alt og baserer sig på fritekstsøgning og i mange tilfælde forskellige muligheder for at filtrere søgeresultatet på baggrund af mærker, modeller, pris, o.lign.

Kloner

De senere år er flere og flere kloner dukket op på det danske marked. Disse tjenester baserer sig på data fra eksisterende tjenester i Danmark, primært Kelkoos data. Typisk leveres data via et API til klonen, som viser de samme data blot i anden indpakning.

Nicher

Nichetjenesterne virker ved at have meget snævert fokus på et segment, sådan at tjenestens søgning kan gøres helt specifik for brugeren.

Services

Servicetjenesternes fokus er typisk meget nichepræget, men udgangspunktet for dem er services, som f.eks. telefoni, elektricitet, benzin, e.l.

Forretningsmodel[redigér | redigér wikikode]

De fleste prissammenligningstjenester tjener typisk penge per klik de leverer til netbutikkerne. Nogle tjenester tillader butikker at oprette sig gratis og nogle tillader udelukkende betalende butikker at deltage.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]