Professionsbachelor i ernæring og sundhed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed blev oprettet i 2002 og erstatter de tre tidligere sundhedsuddannelser til ernærings- og husholdningsøkonom, klinisk diætist og økonoma (sundhedsuddannet person, der er ansat i et køkken på et sygehus, plejehjem eller i en institution).

Offentligt ansatte professionsbachelorer i ernæring og sundhed beskæftiger sig med vejledning af borgere og social- og sundhedsansatte inden for områderne kost, rengøring og hygiejne. Nogle arbejder i køkkenerhospitaler, plejehjem og i institutioner som køkkenledere eller cateringledere. Andre underviser som f.eks. husholdningslærere på husholdningsskoler, tekniske skoler og social- og sundhedsskoler. Visse professionsbachelorer er ansat i levnedsmiddelindustrien og som private ernæringskonsulenter.

Uddannelsen i ernæring og sundhed er en mellemlang videregående uddannelse (MVU), der varer 3 ½ år og fører frem til betegnelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Man har som færdiguddannet mulighed for at videreuddanne sig (eventuelt efter supplering) i fx sundhedsfaglig kandidatuddannelse eller læring og forandringsprocesser.

Professionsbachelorerne i ernæring og sundhed er organiseret i FaKD - Foreningen af Kliniske Diætister.

Professionsbachelorer i ernæring og sundhed, der har autorisation som klinisk diætist, er endvidere underlagt Sundhedsvæsenets Patientklagenævn.

Uddannelsessteder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]