Punktafgift

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Punktafgift er en afgift, der lægges på produkter, hvor staten ønsker at påvirke eller regulere forbruget af. Det ses ofte på produkter som øl og vin. Afgiften betegnes ofte som en miljøafgift, da den i stigende grad bruges til at påvirke forbruget af råvarer eller materialer, der medfører en negativ påvirkning af miljøet.

Afgiften kan fratrækkes produktet, hvis det sælges i et toldfrit område som eksempelvis lufthavne eller store handels-steder.

Punkafgifter i Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I Danmark er der punktafgift på følgende produkter:

Hvis en virksomhed importerer et produkt, der står på den overstående liste, skal de være opmærksomme på, at de selv har ansvar for, at indbetale punktafgiften til SKAT. Dette kræver som udgangspunkt, at virksomheden er oprettet på de pågældende afgifter.

Hvis varerne skal eksporteres ud af landet, kan man i de fleste tilfælde få godtgørelse for punktafgiften i forbindelse med eksporten.


Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.