Quintana Roo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Quintana Roo collage.
Quintana Roo

Quintana Roo (forkortes Q.R.) er en stat i Mexico på den østlige del af Yucatán-halvøen. Mod nord og vest har den grænse til de mexicanske stater Yucatán og Campeche, mod

øst til det Caribiske Hav og mod syd til landet Belize.

Hovedstaden i Quintana Roo hedder Chetumal. I Quintana Roo ligger også feriebyen Cancún, øerne Cozumel og Isla Mujeres, byerne Bacalar, Felipe Carrillo Puerto, Playa del Carmen, Puerto Juarez og Puerto Morelos, foruden mayaruinerne Chacchoben, Chakanbakán, Chamax, Coba, Dzibanché, El Meco, Ichpaatán, Kohunlich, Muyil, Oxtankah, Tankah, Tulum, Tupak, Xel-Há og Xcaret.

Staten har et areal på 50.350 km² og et indbyggertal på omkring 1.200.000 (2003), hvoraf mange bor i Cancún. I 1970 havde staten kun omkring 90.000 indbyggere. Indbyggertallet vokser hurtigt på grund af hotelopførelser og det deraf følgende behov for mere arbejdskraft. Mange af statens immigranter kommer fra Yucatan, Campeche, Tabasco og Veracruz. ISO 3166-2-koden er MX-ROO.

Mexicansk geografiSpire
Denne artikel om mexicansk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 19°36′N 87°55′V / 19.6°N 87.92°V / 19.6; -87.92