Rødovre Gymnasium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rødovre Gymnasium
Rødovre gymnasium.jpg
Generelle informationer
Type Gymnasium
Sted Rødovre, Danmark
Grundlagt 1958; 62 år siden (1958)
Tidligere navn Rødovre Statsskole
Rektor Peter Ditlev Olesen
Elever ca. 820 (2017)
Eksterne henvisninger
www.rg.dk
CVR-nummer 29575762 Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Rødovre Gymnasium ligger i København
Rødovre Gymnasium
Rødovre Gymnasium

Rødovre Gymnasium (tidl. Rødovre Statsskole) er et gymnasium i Rødovre Kommune, Region Hovedstaden.

Da gymnasiet blev opført i 1958, var det det første gymnasium på Vestegnen og er i dag desuden det største. Det er placeret i et parcelhuskvarter ikke langt fra Rødovre Station.

Bygningen er opført i ét plan af mursten. Den er tegnet af arkitekten Axel Mohr i 1957.

I 2006 blev skolen udvidet med nye moderne bygninger, i form af store åbne studiecentre, udstyret med nye moderne computere. Skolen blev i 2005 også en del af Lectio, gymnasiernes internetbaserede skema- og administrationssystem.

Skolens logo er designet af Henry Heerup, hvis kunst også hænger på gange og i aulaen.

Punk[redigér | redigér wikikode]

Som et kuriosum kan det nævnes, at Danmarks første og mest indflydelsesrige punk-band, Sods (nuværende Sort Sol), debuterede med en koncert på gymnasiet den 24. november 1977.[1]

Kendte lærere[redigér | redigér wikikode]

  • Jette Gottlieb, politiker, MF (1994-2001) underviste i geografi og samfundsfag ved Rødovre Statsskole i peridoen (1978-1982).
  • Kirsten Toksvig, musiklærer (1944-2005)[2]

Kendte elever[redigér | redigér wikikode]

Listen er ikke komplet.

Rektorliste[redigér | redigér wikikode]

Traditioner på RG[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Der er flere traditioner på RG som auling, introfest, fodboldturnering, grøn dag, gallafest, billedkoncerten, forårskoncerten og 3.g'ernes revy.

Auling (tidligere "Fællessamling") er et månedligt møde i skolens aula i dagens første pause. Til auling kommer skolens ledelse og elevorganer (elevrådet og Montmartre) med beskeder til eleverne. Derudover skiftes klasserne til at underholde til auling.

Introfest Den første skoleuge afsluttes med en fest for 1.g'erne og deres introer (ældre elever, der han til opgave at vise 1g'erne til rette). Festen har kun lys øl i fadølsanlægget. Klasserne laver alle et stykke underholdning og skolens rektor kårer de 2 bedste.

Fodboldtunering 3.g'erne arrangerer en intern fodboldturnering for alle skolens klasser i starten af skoleåret. Dommerne kan selvfølgelig officielt bestikkes, da det er en del af konceptet. 3.g'erne bliver desuden altid fordelt i kampe mod 1.- og 2.g'ere.

Grøn Dag Grøn dag er RG's idrætsdag. Dagen starter med fælles opvarmning i skolegården. Efter opvarmningen tager eleverne ud til den aktivitet de har valgt. Om aftenen holdes der fest på skolen, hvor alle klasser har valgt et tema og konkurrerer om den bedste udklædning/oppyntning.

Gallafest RG's Gallafest falder sammen med RG's fødselsdag. Dagen starter med fælles morgenmad. Herefter har eleverne et enkelt modul og så er der afslutning i skolens Aula. Her giver skolen (kulturudvalget og rektor) skolen (eleverne og lærene) en menneskelig gave. Desuden spilles finalen i den interne fodboldturnering på denne dag. Om aftenen er der Gallafest, hvor drengene kommer i deres stive jakkesæt og pigerne kommer iført deres mest prangende gallakjoler. I tre hold delt efter årgang danser skolens elever les lanciers.

Skolemusical, tidligere Billedkoncerten I skoleåret 2011-12 gik RG væk fra sin traditionelle Billedkoncert, og opførte sin første musical. RG havde som tradition at opføre en billedkoncert i efteråret. Heri blandedes musik, dans og billeder i en fantastisk buket. RG indlagde i 2009 en række dramaindslag i billedkoncerten.

Forårskoncerten Til Forårskoncerten får skolens musikhold og elevernes bands lov til at vise, hvad de kan.

2.g'ernes afsked til 3. gerne Til 3.g'ernes sidste auling laver 2. gerne en afskedsfilm til 3. gerne. Det er blevet en tradition, at 2.g'erne i filmen laver parodier på de 3.g'ere der har gjort sig mest bemærkede.

3.g'ernes revy På 3.g'ernes sidste undervisningsdag opfører de en revy over åretder gik og over deres 3 år på Rødovre Gymnasium. De mundtlige eksamener opgives her, dette sker ved en form for banko.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]