Rafał Majka

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Rafał Majka
Rafał Majka, Japan Cup 2012 (cropped).jpg
Majka ved Japan Cup 2012
Personlig information
Navn Rafał Majka
Født 12. september 1989 (26 år)
Land Polen Polen
Højde 173 cm
Vægt 62 kg
Holdinformation
Hold Tinkoff
Disciplin Landevejscykling
Ryttertype Bjergrytter
Amatørhold
2008–2009
2009
2010
Gragnano S.C.
Miche-Silver Cross-Selle Italia (stagiaire)
Petroli Firenze
Professionelle hold
2011– Saxo Bank-SunGard
Store sejre
Tour de France 2014, 14. og 18. etape

Tour de France 2014, bjergkonkurrencen
Tour of Beijing 2012, ungdomskonkurrencen

Portal:Cykling

Rafał Majka (født 12. september 1989) er en polsk cykelrytter, der siden 2011 har kørt for det russiske World Tour-hold Saxo Bank-SunGard, nu Tinkoff. Han betragtes som et stort talent, der forventes at kunne køre gode etapeløbsplaceringer hjem i fremtiden.

Majka fik sin første professionelle kontrakt i 2011, da han blev tilknyttet danske Saxo Bank-SunGard. Før dette havde han kørt som amatør for to mindre italienske hold.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Amatørårene[redigér | redigér wikikode]

I sin 3 år lange amatørkarriere kørte han på tre forskellige hold, heraf et halvt år som stagiaireMiche-Silver Cross-Selle Italia fra San Marino. Eneste nævneværdige resultater var en ottendeplads i GP Capodarco, 2009, og en sejr på anden etape, der var en enkeltstart, i U23-løbet Carpatia Couriers Path og en samlet tiendeplads i samme løb, 2010.

2011-sæsonen[redigér | redigér wikikode]

På sit første år på Saxo Bank-Sungard kørte han fortrinsvis gode placeringer hjem i diverse ungdomsklassementer, heraf en tredjeplads i Tour of California 2011's ungdomsklassement.

2012-sæsonen[redigér | redigér wikikode]

I 2012 trådte han for alvor ind på den internationale cykelscene, da han kørte sin anden Grand Tour og anden Vuelta som hjælperytter for Alberto Contador. Imidlertid havde der været planlagt mere for Majka, der skulle have været klassementshåb i Giroen, hvilket en skade satte en stopper for[1]. Efter at have gjort en overordentlig god figur i Vueltaen rundede han sæsonen af med en samlet ottendeplads i Tour of Beijing, hvilket rakte til sejr i ungdomsklassementet, og en tredjeplads i Japan Cup.

2013-sæsonen[redigér | redigér wikikode]

2013 blev året, hvor Majka kørte sin første Giro og oven i købet som kaptajn, hvilket endte ud i en samlet syvendeplads og en andenplads i ungdomsklassementet efter colombianeren Carlos Betancur. Siden kørte han sig til en andenplads på 5. etape af Østrig Rundt. I Polen rundt var han efter Kongeetapen nr. 1 i den samlede stilling, og kunne derfor iklæde sig føretrøjen.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]