Spring til indhold

Rail Baltica

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort over Rail Baltica
Den fede grønne linje repræsenterer optionen på en nybygget jernbane. Den stiplede linje er et alternativ med opgradering af den eksisterende jernbane

Rail Baltica er et prioriteret projekt i den Europæiske Unions Transeuropæiske Transportnetværk (TEN-T). Formålet med projektet er at forbinde Finland, Baltikum og Polen med en jernbane, og også forbedre forbindelsen mellem Central- og Østeuropa og Tyskland. Projektet går ud på at etablere en ubrudt jernbaneforbindelse fra Tallinn i Estland til Warszawa i Polen, som skal gå via Riga i Letland og Kaunas i Litauen. Afsnittet fra Helsinki til Tallinn skal betjenes af eksisterende kommercielle færgeforbindelser. I fremtiden kan en foreslået Helsinki-Tallinn-tunnel muliggøre jernbaneforbindelse direkte mellem de to hovedstæder.[1] Længden af den samlede jernbaneforbindelse mellem Tallinn og Warszawa vil blive på mindst 950 kilometer.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Helsinki-Tallinn Rail Tunnel Link?". YLE. 31. oktober 2008. Arkiveret fra originalen 4. april 2008. Hentet 7. juli 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

JernbaneSpire
Denne jernbaneartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
EstlandSpire
Denne artikel relateret til Estland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
LetlandSpire
Denne artikel relateret til Letland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
LitauenSpire
Denne artikel om Litauen er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
PolenSpire
Denne artikel relateret til Polen er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump