Randers Amtsavis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Randers Amtsavis
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Randers
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Grundlagt 3. juli 1810
Ejer(e) Jysk Fynske Medier
Udgiver Jysk Fynske Medier
Politik Uafhængig borgerlig-liberal,
tidligere konservativ
Format Tabloid
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Andet
Websted amtsavisen.dk

Randers Amtsavis, grundlagt 3. juli 1810, er et regionalt dagblad, som dækker KronjyllandRanders, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner.

Historisk har Randers Amtsavis været en konservativ avis, men definerer sig i dag som en uafhængig borgerlig avis.

I 1998 fusionerede Randers Amtsavis og søsteravisen Dagbladet Djursland med Århus Stiftstidende, hvilket afstedkommer en række omlægninger af Randers Amtsavis, herunder nyt layout, som avisen stadig bruger. Layoutet er i øvrigt det samme som de øvrige Stiftstidender (Nordjyske og Fyens) og JydskeVestkysten bruger. Dagbladet Djursland lukker 1. november 2001. Lokalstoffet fra Djursland er fremover at finde i både Randers Amtsavis og Århus Stiftstidende.

I forbindelse med fusionen lanceres Randers Amtsavis i en søndagsudgave. Den ophører imidlertid allerede i 2002, hvor man ligeledes ophører med at dække det nordligste af avisens område, hvilket betyder at lokalredaktionerne i Hadsund og Hobro lukkes. Områderne dækkes nu kun af Nordjyske Stiftstidende. I 2002 nedlægges desuden ugeavisen Randers Posten, og Randers Amtsavis' onsdagsudgave bliver fremover omdelt til de fleste husstande i avisens dækningsområde.

Randers Amtsavis udkommer ifølge Dansk Oplagskontrol i 12.532 eksemplarer (1. kvartal 2006), mens onsdagsudgaven udkommer i 46.058 eksemplarer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]