Randers FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Randers FC
Klubdetaljer
Fulde navn Randers Football Club
Kaldenavn(e) De blå heste
Grundlagt 2003; 16 år siden (2003)
Moderklub(ber) Randers Freja
Dronningborg Boldklub
Kristrup Boldklub
Vorup FB
Hornbæk SF
Randers KFUM.
Forbund DBU (lokalunion: DBU Jylland)
Hjemmebane BioNutria Park Randers
Danmark Randers, Danmark
Kapacitet 10300 tilskuere (9000 sæder)
Bestyrelsesformand Per Hastrup
Sportsdirektør Søren Pedersen
Cheftræner Thomas Thomasberg
Assistenttræner Rasmus Bertelsen
Liga 2019-20 3F Superligaen
Liga 2018-19 3F Superligaen, 7.
Andet
CVR-nummer 83940816
Websted www.randersfc.dk
Spilledragt
Kit body thinblacksides.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Kit body thinblacksides.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Infoboks opdateret: 1. febuar 2018
Nuværende sæson

Randers FC er en professionel dansk fodboldklub fra den østjyske by Randers. Klubben blev stiftet i 2003 og er en overbygning af seks lokale fodboldklubber; Randers Sportsklub Freja, Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Vorup Frederiksberg Boldklub, Hornbæk Sports Forening og Randers KFUM.

Randers FC har hjemmebane på BioNutria Park Randers. Klubben overtog i 2003 Randers Sportsklub Frejas licens i 1. division. Den bedste placering er en tredjeplads i sæsonen 2012/2013

Det sportslige højdepunkt er sejren i pokalturneringen i maj 2006, hvor Esbjerg fB blev besejret i finalen. Sejren betød, at Randers FC kvalificerede sig til UEFA Cuppen. I 2009 og igen i 2010 kvalificerede Randers FC sig også til at spille europæisk fodbold. Pga. fair play-regler fik klubben adgang til Europa League – afløseren for UEFA Cuppen. I sæsonen 2010/2011 rykkede Randers ud af Superligaen og ned i 1. division efter at have spillet uafgjort 2-2 mod Esbjerg. En sejr havde sikret Randers overlevelse. Efter en sæson i 1. division rykkede Randers FC op i Superligaen igen, efter en andenplads med 49 point. I den efterfølgende sæson overraskede Randers, og blev for første gang i deres dengang 10 årig historie nummer 3 i superligaen. De var ligeledes i pokalfinalen det år, her tabte de dog 1-0 mod Esbjerg FB i Parken. Dette resultat resulterede i at Randers havde kvalificeret sig til UEFA Europa League kvalifikationsspillet.

Spillertrup[redigér | redigér wikikode]

Oversigten er opdateret til og med 17. juli 2019[1]
Nr. Position Spiller
1 Sverige MM Patrik Carlgren
4 Danmark FO Johnny Thomsen
5 Danmark FO Mathias Nielsen
6 Danmark MI André Rømer
7 Danmark MI Mikkel Kallesøe
8 Østrig MI Simon Piesinger
9 Danmark AN Emil Riis Jakobsen
10 Sierra Leone AN Alhaji Kamara
11 Danmark FO Erik Marxen
14 Danmark MI Frederik Lauenborg
15 Tyskland FO Björn Kopplin
17 Danmark FO Kevin Conboy
18 Norge AN Benjamin Stokke
Nr. Position Spiller
20 Danmark MI Vito Hammershøy-Mistrati
21 Nigeria MI Tosin Kehinde (på leje fra Feirense)
23 Georgien MI Saba Lobzhanidze
24 Niger MI Issah Salou
25 Danmark MM Jonas Dakir
27 Danmark FO Tobias Damsgaard
28 Danmark FO Simon Graves Jensen
35 Danmark AN Tobias Klysner
36 Danmark MI Oliver Bundgaard
42 Danmark AN Kasper Høgh
45 Østrig AN Marvin Egho
70 Danmark AN Marcus Mølvadgaard

Trænerteam[redigér | redigér wikikode]

 • Cheftræner: Thomas Thomasberg
 • Assistenttræner: Rasmus Bertelsen
 • Målmandstræner: Erik Boye
 • Performance Manager: Thomas Rostgaard Andersen
 • Talentchef og A+træner: Peter Elstrup
 • Fysioterapeut: Jonas N. Jensen og Paulos Georgakatos
 • Holdledere: Peer Kam, Lars Pedersen, Hans Kirkegaard,Torben Vildner Pedersen og Maibritt Hauballe Schmücker
 • Læge: Peter Faunø og Martin Nielsen
 • Chauffør/Rundviser: Erik Jespersen

Oversigt sidst opdateret: 17. juli 2019.[2]

Administration[redigér | redigér wikikode]

 • Henrik Jørgensen, adm. direktør
 • Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør
 • Jesper Hansen, Club Secretary
 • Morten Pagaard Arnesen, Kommerciel chef
 • Morten Hørby Andersen, salg- og marketingschef
 • Lone Nikolajsen, salgskoordinator
 • Jonas Kamper, sælger
 • Anders Hedeager Petersen, sælger
 • Kristian Fredslund Andersen, kommunikationschef
 • Martin Albrechtsen, kommunikationsmedarbejde
 • Michael Højfeldt, IT- og billetkoordinator
 • Daniel Svane, eventkoordinator og SLO
 • Anders Juul, sikkerhedschef (tilknyttet)

Oversigt sidst opdateret: 17. juli 2019.[3]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Randers Freja[redigér | redigér wikikode]

I 1898, blev Randers Sportsklub Freja stiftet. Klubben har haft flere sæsoner i toppen af dansk fodbold, første gang i den bedste række var i 1970. Tre gange har Randers Freja deltaget i DBU's landspokalfinaler, og har vundet dem alle – i 1967, 1968, og 1973.

Efter indførelsen af betalt fodbold i 1978 havde Randers Freja svært ved at genvinde den tidligere styrke – også selv om klubben satsede stort ved bl.a. at skrive kontrakt med Per Røntved i 1980. Både i 1985 og 1987 rykkede Randers Freja op i den bedste række (1. division), men begge gange rykkede klubben ned efter kun én sæson. 1990'erne var det absolutte lavpunkt, hvor Randers Freja endda på et tidspunkt risikerede nedrykning til Danmarksserien.

Fusionen[redigér | redigér wikikode]

På initiativ af blandt andet det lokale erhvervsliv fusionerede Randers Freja med Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Vorup Frederiksberg Boldklub, Hornbæk Sports Forening og Randers KFUM og stiftede 1. januar 2003 overbygningsklubben Randers FC.

Randers FC skulle drive sin fodboldforretning på Frejas licens til at drive professionel fodbold. Den nystiftede klub begyndte i den næstbedste række, 1. division.

Randers FC[redigér | redigér wikikode]

I Randers FC's første sæson, 2002/03, sluttede klubben som nummer fire i 1. division med 51 point.

Sæsonen 2003/04 blev den helt store jubelsæson for Randers FC. Med en andenplads og 66 point sikrede klubben sig oprykning til Superligaen, og Randers var atter repræsenteret i landets bedste fodboldrække. Opholdet i Superligaen varede dog i første omgang kun én sæson. Randers FC sluttede på 12. pladsen i 2004/05 med 24 point, hvilket var ensbetydende med en nedrykning til næstbedste række, 1. division.

Superliga kamp mellem Randers FC og AC Horsens

I juni 2006 rykkede klubben op i Superligaen igen efter med 61 point at have afsluttet sæsonen 2005/2006 på andenpladsen i 1. division. I maj 2006 vandt Randers FC Landspokalturneringen ved i finalen at slå Esbjerg fB i Parken i København. Sejren gav adgang til UEFA Cuppen.

I sæsonen 2006/2007 sluttede klubben på en ottendeplads med 38 point, og i sæsonen 2007/2008 sluttede den på en sjetteplads med 47 point.

I sæsonen 2008/2009 sluttede kronjyderne som nr. fem med 46 point. Randers FC-angriberen Marc Nyggard blev med 16 mål Superliga-topscorer sammen med FCK's Morten Nordstrand.

Randers FC kvalificerede sig efter sæsonen 2008/2009 til UEFA Europa League pga. fair play.

Randers FC endte på 10. pladsen i sæsonen 2009/2010 efter et mirakuløst comeback i foråret, hvor de startede med 8 point med 13 point op til nærmeste forfølger, FC Midtjylland. De løb desuden også ind i ind stime på 16 kampe i træk uden nederlag, men tabte den sidste kamp til bronzevinderne, som også havde leveret et flot comeback. De kvalificerede sig igen til UEFA Europa League pga. fair play i 2010. Efter dette mirakel som Ove lavede, blev han som træner. Dette gik ikke som forventet og de rykkede ned i 1. Div. endnu engang.

Randers FC havde efter en sæson i 1. Div. 2011/2012 nu været rykket op i Superligaen igen. RFC var nu på mærkerne kom på en rigtig flot 3. plads, med 52 point, i Superligaen, men fik kun en 2. plads i Parken da de spillede pokalfinale. Det skal dog siges at deres målscore ikke noget at prale af, da den var på -6 mål(36-42).

Internationalt[redigér | redigér wikikode]

I sæsonen 2006-07, kvalificerede Randers FC sig til den daværende UEFA Cup, da de vandt Landspokalturneringen. Hvor de røg ud i 3. runde mod Fenerbahçe.

Randers FC kvalificerede sig efter sæsonen 2008/2009 til UEFA Europa League pga. fair play, da de blev nummer 2, og FC København som blev nummer 1, allerede havde kvalificeret sig til UEFA Champions League. Her røg de igen ud i 3. runde mod Hamburg.

Randers FC kvalificerede sig endnu engang efter sæsonen 2009/2010 til UEFA Europa League pga. fair play, da de blev nummer 2, og FC København som blev nummer 1, allerede havde kvalificeret sig til UEFA Champions League. Her starter de igen i 1. kvalifikationsrunde, her møder de F91 Dudelange som blev vundet 6 – 1 i Randers FC's favør. Returkampen blev dog tabt 1 – 2.

2. kvalifikationsrunde, mødte de Slovenske ND Gorica som blev vundet 3 – 0, og returkampen blev til uafgjort 1 – 1, som sender dem videre til 3. kvalifikationsrunde hvor de mødte schweiziske FC Lausanne-Sport. Hjemme endte kampen 2-2, hvorefter udekampen i Schweiz endte med 1-1, hvilket betød at Randers røg ud på grund af reglen om udebanemål.

Efter to års pause var det igen i sæsonen 2015/16 tid til at Randers skulle spille Europa League igen, klubben kom ind i turneringen via 1. kvalifikationsrunde. Klubben har indtil videre spillet 1. kvalifikationsrunde, her er det blevet til en samlet sejr på 4-0 mod det andorranske hold Sant Juliá. Her ventede 2. kvalifikationsrunde, hvor modstanderen var det svenske hold fra Elfsborg. Hjemme endte kampen 0-0. Men Randers tabte 1-0 på udebane og røg ud.

Kendte spillere fra Randers FC[redigér | redigér wikikode]

' Ghana Issah Ahmed
' Danmark Mikkel Beckmann
' Danmark Søren Berg
' Danmark Kevin Stuhr Ellegaard
' Senegal Baye Djiby Fall
' Danmark Carsten Fredgaard
' Danmark Jonas Kamper
' Danmark Frank Kristensen
' Danmark Kasper Lorentzen
' Brasilien José Mota
' Armenien Yura Movsisyan
' Danmark Marc Nygaard
' Danmark Allan Arenfeldt Olesen
' Danmark David Ousted
' Danmark Søren Pedersen
' Danmark Ronnie Schwartz
' Danmark Stig Tøfting

Cheftrænere gennem tiden[redigér | redigér wikikode]

2018- Danmark Thomas Thomasberg
2018-2018 Danmark Rasmus Bertelsen
2017-2018 Holland Ricardo Moniz
2016-2017 Island Ólafur Kristjánsson
2012-2016 England Colin Todd
2011-2012 Danmark Michael Hemmingsen
2009-2011 Danmark Ove Christensen
2009-2009 Danmark John "Faxe" Jensen
2007-2009 England Colin Todd
2003-2007 Danmark Lars Olsen

Stadion[redigér | redigér wikikode]

Randers FC spiller sine hjemmekampe på BioNutria Park Randers.

Bio Nutria Park

BioNutria Park Randers er ejet af Randers Kommune. I 2004 bevilgede Randers Byråd 40 millioner kroner til en renovering af stadion. Der blev bygget tre tribuner samt en bygning med bl.a. kontorfaciliteter, fitnesscenter og butik. Det nyrenoverede stadion stod færdig i august 2006 – omtrent samtidig med at Randers FC indledte sæsonen 2006/2007 i Superligaen efter oprykning fra 1. division. Randers FC flyttede efter invielsen af det nyrenoverede stadion sin administration hertil. Tidligere lå administrationen i Mediehuset i Randers Centrum.

BioNutria Park Randers har plads til 10.300 tilskuere, hvoraf 9.000 er siddepladser og 1.300 er ståpladser. De mest farverige supportere tager typisk opstilling på Nordtribunen i det ene hjørne. Supportere fra de klubber, der gæster BioNutria Park Randers, placeres på Sydtribunen (Marcus-tribunen) i den modsatte ende af stadion. VIP-faciliteter og den såkaldte Thor-Lounge findes på Vesttribunen, også kaldet Verdo Tribunen.

Tilskuerrekorden på Randers Stadion igennem alle tider er fra Europa Cup-kampen mellem Randers Freja og Køln i 1969, som blev overværet af 17.000.

Titler[redigér | redigér wikikode]

Danmarksmesterskabet

 • Mestre (0):
 • Sølv (0):
 • Bronze (1): 2013

Landspokalturneringen i fodbold

 • Vinder (1) : 2006
  • Øvrige finalekampe (1): 2013

(Moderklubben Randers Freja vandt DM-sølv i 1973 og har desuden vundet pokalturneringen tre gange, i 1967, 1968 og 1973)

Sæsonoversigt[redigér | redigér wikikode]

Sæson Række Nr. K V U T M+ M- P Noter
2002/03 1. division 4 30 15 6 9 65 49 51
2003/04 1. division 2 30 21 3 4 85 43 66 Oprykning
2004/05 Superligaen 12 33 5 9 19 30 64 24 Nedrykning
2005/06 1. division 2 30 19 4 7 64 39 61 Oprykning / pokalvinder
2006/07 Superligaen 8 33 10 8 15 41 53 38
2007/08 Superligaen 6 33 13 8 12 41 33 47
2008/09 Superligaen 5 33 11 13 9 52 50 46 Europa League (fair play)
2009/10 Superligaen 10 33 10 10 13 37 43 40 Europa League (fair play)
2009/10 Superligaen 10 33 10 10 13 37 43 40 Europa League (fair play)
2010/11 Superligaen 11 33 6 16 11 41 48 34 Nedrykning
2011/12 1. division 2 26 15 4 7 38 22 49 Oprykning
2012/13 Superligaen 3 33 15 7 11 36 42 52 Europa League
2013/14 Superligaen 7 33 9 14 10 41 45 41
2014/15 Superligaen 4 33 14 10 9 39 28 52 Europa League
2015/16 Superligaen 6 33
2016/17 Superligaen 7

Europæiske turneringer[redigér | redigér wikikode]

Sæson Turnering Runde Klub Hjemme Ude Samlet
2006/07 UEFA Cup 1Q IA Akranes (Island) 1-0 1-2 2-2 (flest udebanemål)
2Q FBK Kaunas (Litauen) 3-1 0-1 3-2
3Q Fenerbahce (Tyrkiet) 0-3 1-2 1-5
2009/10 Europa League 1Q Linfield F.C. (Nordirland) 4-0 3-0 7-0
2Q FK Sūduva (Litauen) 1-1 1-0 2-1
3Q Hamburger SV (Tyskland) 0-4 1-0 1-4
2010/11 Europa League 1Q F91 Dudelange (Luxemburg) 6-1 1-2 7-3
2Q Gorica (Slovenien) 1-1 3-0 4-1
3Q FC Lausanne-Sport (Schweiz) 2-3 1-1 3-4
2013/14 Europa League 3Q Rubin Kazan (Rusland) 1-4 1-2 2-6
2015/16 Europa League 1Q UE Sant Julià (Andorra) 3-0 1-0 4-0
2Q IF Elfsborg (Sverige) 0-0 0-1* 0-1 (*efter forlænget spilletid)

UEFA-statistik[redigér | redigér wikikode]

Turnering Deltaget Kampe Vundet Uafgjort Tabt mål + mål -
Europa League / UEFA Cup 5 24 10 4 10 36 29


Reference[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ [1], Randers FC website
 2. ^ Staben, Randers FCs hjemmeside
 3. ^ Administration, Randers FCs hjemmeside

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]