Recovery (Eminem-album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Recovery
Studiealbum af Eminem
Indspillet 2009–2010
Forskellige steder
Udgivet DanmarkDen Europæiske Union 18. juni 2010
Storbritannien 21. juni 2010
USA 22. juni 2010
Genre Rap, Hip-hop
Længde 77:06
Spor 17
Sprog Engelsk
Udgiver Aftermath, Interscope, Shady
Producer Dr. Dre (also exec.)
Alex da Kid, Boi-1da, Emile, Eminem, DJ Khalil, Havoc, Jim Jonsin, Just Blaze, Mr. Porter, Supa Dups, Script Shepherd
 Musikere
Eminem
 Professionelle anmeldelser 
Allmusic: ***½-
B.T.: ****--[1]
The Guardian: ***--
Gaffa: ***---[2]
Hiphopanmeldelser: ****½-[3]
Rolling Stone: ****-
Soundvenue: **----[4]
USA Today ***½
Højeste hitlisteplacering
Album Top-40: 1
Billboard 200: 1
Priser og certificeringer
Grammy Awards 2011: Bedste rap-album
Bedste rap solo-præstation (for Not Afraid)
Eminem-kronologi
← Forrige
Relapse: Refill
(2009)
Recovery
(2010)
Næste
The Marshall Mathers LP 2
(2013) →
Singler fra Recovery
 1. "Not Afraid"
  Udsendt: 3. maj 2010
 2. "Love The Way You Lie"
  Udsendt: 17. august 2010
 3. "No Love"
  Udsendt: 5. oktober 2010
 4. "Space Bound"
  Udsendt: 24. juni 2011


For alternative betydninger, se Recovery. (Se også artikler, som begynder med Recovery)

Recovery[5] er det syvende studiealbum fra amerikanske rapper Eminem. Recovery blev bekræftet i en pressemeddelelse fra Eminems pladeselskab den 5. marts 2009 og blev oprindeligt døbt Relapse 2. Det var oprindeligt planlagt til at blive det andet Eminem album udgivet i 2009, efter Relapse, men blev senere udskudt til 2010. Albummet blev sidenhen omdøbt til Recovery og udgivet d. 21 juni i Storbritannien,[6] mens det i resten af Europa blev udgivet d. 18. juni og få dage senere i USA, d. 22. juni.

Den første single fra albummet er nummeret Not Afraid, der debuterede som nummer 1 på den amerikanske Billboards Hot 100-liste. Den debuterede samtidig som nummer fem på den danske Trackliste. Sidenhen udkom Love the Way You Lie som andensingle – den hidtil mest succesfulde og No Love. Albummets fjerde single bliver sangen Space Bound, der er planlagt til at udkomme i februar eller marts 2011.[7]

Albummet strøg direkte ind som nummer et på diverse hitlister, blandt andet den danske hitliste, den amerikanske Billboard 200, samt den engelske hitliste.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Eminems foregående album, Relapse, blev, af fansene sammen med XXL, kåret til det mest ventede album i efteråret 2009,[8] da Eminems pladeselskab, Interscope Records, den 5. marts 2009, annoncerede udgivelsesdatoen for Relapse. Samtidig afslørede Interscope, at et opfølgningsalbum var på vej og at det angiveligt skulle hedde Relapse 2, og ville blive udgivet i efteråret 2009.

I et interview med radiostationen Shade 45 forklarede Eminem, at han og Dr. Dre havde indspillet en betydelig mængde musik og dermed også nok til at kunne udgive Relapse 2. I slutningen af interviewet sluttede han af med sætningen "De kommende numre vil lade alle få det bedste af det bedste". Ifølge Angela Yees Shade 45-interview med Eminem den 23. april 2009, skulle Relapse 2 være en fortsættelse af albummet Relapse. I interviewet bekræftede Eminem også at det var meget tæt på at kunne udgives, og at man blot skulle overveje hvor mange numre man ønskede på det kommende album. Den 25. Juni 2009 ringede Eminem ind til Shade 45 og fortalte, at han netop var blevet færdig i studiet og havde dermed afsluttet albummet Relapse 2. Han fortalte også at han forventede at albummet ville blive frigivet i løbet af fjerde kvartal af 2009, og Rolling Stone Magazine mente at albummet først ville blive udgivet i November 2009. I november 2009, udsendte Eminem en pressemeddelelse, hvori han fortalte at han ville genudgive Relapse, med ekstra sange, til ære for hans mange fans, indtil opfølgeren Relapse 2 ville komme på gaden i 2010. I et senere interview med Shade 45 forklarede Eminem, at albummet var mere "følelsesmæssigt drevet" end det første Relapse-album, som han forklarede "...bare var rap-sange".

Da premieren på første single oprandte, kunne Eminem også fortælle lytterene, at der ikke var nogen sketches på albummet, så albummet vil indeholde flere sange end hans tidligere studiealbums.

Optagelse og produktion[redigér | rediger kildetekst]

Klargørelsen af Relapse 2[redigér | rediger kildetekst]

I et interview med The Alchemist, bekræftede han en sang med titlen "Insults To Injury", hvori Eminem benytter sin normale stemme. Han beskrev sangen som lidt af en opfølger til "Underground", den sidste sang på det foregående album, Relapse. En anden bekræftet sang hed "Hit Me With Your Best Shot". Sangen er lavet med hans gruppe D12. Bizarre fra D12 fortalte at den nye sang viser gruppens styrke, trods tabet af Proof, der var grundlæggeren af gruppen. "Vi er stadig familien, men alle har deres egen ting," tilføjede han. "Ligegyldigt hvad I gør, kan I ikke holde D12 nede. Vi har været igennem en masse lort, men vi kommer tilbage og kommer os oven på tabet", udtalte han til sidst.

Da han talte med MTV, afslørede DJ Waow Kid, at han havde hørt nogle sange fra det nye album, og i denne anleding bekræftede han, at sangen, "The Warning", en provokationssang til Mariah Carey, ikke var så intens som hele albummet ville være, men albummet ville være 'manisk'.

Den 3. oktober 2009, afslørede Eminem i et interview med Shade 45, hvor også DJ Waow Kid var tilstede, at et track med 50 Cent, hvor de to skulle rappe sammen på vers, eksisterede. I samme interview, bekræftede han også at både Just Blaze og Denaun Porter er producenter på det nye album.

Recovery[redigér | rediger kildetekst]

Den 13. april 2010 tweeted Eminem "Der er ingen Relapse 2". til sine 620.768 tilhængere kl. ca 22:20 (PST). Tweetet fik folk til at tro, at han ikke var ved at udgive et album alligevel, men det betød bare, at albummet ville ændre navn. For at undgå rygter afkræftede han eventuelle rygter ved at tweeting "RECOVERY" med et link til hans hjemmeside og dermed offentliggøre navnet på albummet.

Eminem skrev efterfølgende "Jeg havde oprindeligt planlagt at Relapse 2 skulle komme ud sidste år, men da jeg var igang med at indspille og arbejde med de nye producenter, begyndte tanken om en fortsættelse af Relapse at give mindre og mindre mening for mig, og jeg til sidst ønskede jeg at lave et helt nyt album. Musikken på Recovery blev meget forskellig fra Relapse, og jeg synes den fortjener sin egen titel." Den første single, "Not Afraid", debuterede på radiostationen Shade 45 den 29. april 2010.

Albummet er dedikeret til hans afdøde ven Proof, hvilket ses både i albummets tekster og i bookletten. Desuden er det lavet til alle dem der er deprimeret. I coveret til albummet skriver Eminem:

Citat Albummet er dedikeret til alle der er et mørkt sted og prøver på at komme ud af det. Hold hovedet højt... tingene bliver bedre. Citat
Eminem
Recovery booklet

Spor[redigér | rediger kildetekst]

Bekræftet af Eminem.com[9]

Recovery
# TitelSangskriver(e)Producer Længde
1. "Cold Wind Blows"  Marshall Mathers, J. Smith, S. Byrne, H. Marsh, J. Perry, C. SyngeJust Blaze 5:04
2. "Talkin' 2 Myself" (featuring Kobe)M. Mathers, K. Rahman, P. Injeti, B. HoneycuttDJ Khalil 5:00
3. "On Fire"  M. Mathers, D. Porter, C. Wilson, L. Wilson, R. WilsonDenaun Porter 3:34
4. "Won't Back Down" (featuring P!nk)M. Mathers, K. Rahman, E. Alcock, L. Rodrigues, C. SmithDJ Khalil 4:26
5. "W.T.P."  M. Mathers, L. Resto, D. Chin-Quee, J. GilbertSupa Dups, JG (co.), Eminem (add.) 3:58
6. "Going Through Changes"  M. Mathers, E. Heynie, J. Osbourne, A. Iommi, W. Ward, T. ButlerEmile 4:59
7. "Not Afraid"  M. Mathers, L. Resto, M. Samuels, J. Evans, M. BurnettBoi-1da, Jordan Evans (add.), Matthew Burnett (add.), Eminem (add.) 4:08
8. "Seduction"  M. Mathers, M. Samuels, M. Burnett, S. JordanBoi-1da, Matthew Burnett (add.) 4:35
9. "No Love" (featuring Lil Wayne)M. Mathers, D. Carter, J. Smith, Dee Dee Halligan, Junior TorelloJust Blaze 5:00
10. "Space Bound"  M. Mathers, J. Scheffer, S. McEwanJim Jonsin 4:39
11. "Cinderella Man"  M. MathersScript Shepherd 4:39
12. "25 to Life"  M. Mathers, K. Rahman, L. Rodrigues, D. TannenbaumDJ Khalil 4:02
13. "So Bad"  M. Mathers, A. Young, M. Batson, D. Parker, T. Lawrence, S. Cruse, N. BrongersDr. Dre, Nick Brongers 5:25
14. "Almost Famous"  M. Mathers, K. Rahman, L. Rodrigues, E. Alcock. P. Injeti, D. TannenbaumDJ Khalil 4:53
15. "Love the Way You Lie" (featuring Rihanna)M. Mathers, A. Grant, H. HaffermanAlex da Kid 4:23
16. "You're Never Over"  M. Mathers, J. Smith, M. Mainieri Jr., G. McMannJust Blaze 5:06
17. "Untitled" (hidden track)M. Mathers, K. Muchita, M. Crawford, J. Madara, D. WhiteHavoc, Magnedo7 (co.) 3:14
77:06
Sange på albummet der bruger samples fra andre sange

Forklaring af spor[redigér | rediger kildetekst]

Originale numre
 1. "Cold Wind Blows"
 2. "Talkin' 2 Myself"
  Sangen handler om de problemer Eminem havde da han "gik ned med flaget", hvilket også ses i citatet fra første vers"You're lying to yourself, you're slowly dying, you're denying, your health is declinging with your self esteem, you're crying out for help". Med på sangen er også Kobe.
 3. "On Fire"
 4. "Won't Back Down"
  Med på sangen er Pink
 5. "W.T.P."
  Sangens titel er en forkortelse for White Thrash Party.
 6. "Going Through Changes"
  Sangen handler om hvordan Eminem havde det, i tiden efter hans barndomsven og kollega Proof blev dræbt og hvordan hans misbrug af piller fandt sted i den periode. Med på sangen er Ozzy Osbourne.
 7. "Not Afraid"
  Not Afraid var første single fra albummet og udkom før albummet. Sangen handler om at Eminem nu er tilbage efter hans nedtur og kan vel beskrives som værende det tætteste man kommer en titelsang på albummet. I sangen siger han blandt andet at han ikke var tilfreds med hans foregående album Relapse: "Let's be honest, that last Relapse CD was "ehhhh"". Sangen gik direkte ind som nummer 1 i USA.
 8. "Seduction"
 9. "No Love"
  No Love var tredje single fra albummet, men nåede aldrig de højder som de to første single nåede. Med på sangen er Lil' Wayne.
 1. "Space Bound"
  Space Bound er fjerde single fra albummet, men udgivelsesdatoen er endnu ikke sat.
 2. "Cinderella Man"
 3. "25 to Life"
 4. "So Bad"
 5. "Almost Famous"
 6. "Love the Way You Lie"
  Love the Way You Lie er den mest succesfulde sang fra albummet, med førstepladser på flere hitlister verden over, heriblandt Tracklisten og Billboard Hot 100. Sangen omhandler et voldeligt forhold, hvilket både Eminem selv og Rihanna, der er med på sangen, har oplevet. Senere blev der indspillet en udgave mere af sangen til Rihannas album Loud, hvor Rihanna er den mest fremtrædne kunstner.
 7. "You're Never Over"
  Sangen er lavet til hans afdøde barndomsven Proof og er en sang i stil med Diddys I'll Be Missing You fra 1997 der var en hyldest til og mindesang om Notorious B.I.G.
 8. "Untitled"
  Det er et skjult nummer, der ikke fremgår af spor-listen på albummet.

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Kommerciel præstation[redigér | rediger kildetekst]

Albummet debuterede som nummer et på Billboard 200-listen, med et salg på 741.000 i den første uge i USA.[11] Det blev Eminems sjette album til at debutere som nummer et i USA.[12] I den anden uge i handlen forblev den nummer et og solgte 313.000 eksemplarer. [13] Det gik også ind som nummer et på Billboards R&B/Hip-Hop-liste og Rap-album-liste.[14][15] Den 13. februar 2011 havde albummet solgt 3.570.000 eksemplarer i USA.[16] I sin niende uge i handlen blev albummet nummer et for syvende gang og solgte 116.000 eksemplarer,[17] og i disse uger solgte albummet hver uge over 100.000 eksemplarer. I december 2010 var albummet den næste bedste sælgende album digitalt nogensinde, med 852.000 solgte eksemplarer, kun overgået af Lady Gagas The Fame, med 884.000 solgte.[18] Fra og med marts 2011, er albummet det bedst sælgende album digitalt nogensinde, med over 922.000 kopier solgt digitalt. [19]

Hitlister og certifikationer[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Eminem i bedring – Musik – BT.dk
 2. ^ "Eminem: Recovery – Anmeldelse – GAFFA.dk". Arkiveret fra originalen 22. juli 2010. Hentet 1. februar 2011.
 3. ^ Hip Hop Anmeldelser: Eminem – Recovery
 4. ^ "Eminem 'Recovery' – Soundvenue · Music & Style". Arkiveret fra originalen 25. juni 2010. Hentet 1. februar 2011.
 5. ^ "Eminem : News : Eminem Scraps The Sequel: New Album, RECOVERY, Set For June 22nd Release". Arkiveret fra originalen 15. april 2010. Hentet 14. maj 2010.
 6. ^ Recovery: Eminem: Amazon.co.uk: Music
 7. ^ Eminem Prepares Fourth Single From "Recovery" | Get The Latest Hip Hop News, Rap News & Hip Hop Album Sales | HipHop DX
 8. ^ "Fans Vote Eminem's "Relapse 2" The Most Anticipated". Arkiveret fra originalen 28. maj 2010. Hentet 14. maj 2010.
 9. ^ "Recovery Tracklist". Eminem.com. 25. maj 2007. Arkiveret fra originalen 26. april 2011. Hentet 2010-05-27.
 10. ^ "United States/Canada iTunes bonus tracks". iTunes. Hentet 2010-06-15.
 11. ^ Caulfield, Keith (30. juni 2010). "Eminem's 'Recovery' Explodes At No. 1 on Billboard 200 With 741,000". Billboard. Hentet 30. juni 2010.
 12. ^ Caulfield, Keith (June 30, 2010). "Eminem's Huge 'Recovery' Leads Big Week On Billboard 200". Billboard. Retrieved on 2010-06-30.
 13. ^ Eminem Sales Top 1 Million, Second Week in a Row Atop Billboard 200 Arkiveret 14. september 2010 hos Wayback Machine. AOL Radio Blog (2010-07-07). Retrieved on 2010-12-22.
 14. ^ a b R&B/Hip-Hop Albums – Week of July 10, 2010. Billboard. Retrieved on 2010-06-26.
 15. ^ a b Rap Albums – Week of July 10, 2010. Billboard. Retrieved on 2010-06-26.
 16. ^ Jacobs, Allen. Hip Hop Album Sales: The Week Ending 2/13/2011. Cheri Media Group. Retrieved on 2011-02-16.
 17. ^ "Album Charts: Eminem Won't Budge From No. 1 With 'Recovery'". 2010-08-26. BallerStatus.com.
 18. ^ For all 2010
 19. ^ "Chart Watch Extra: Eminem Bumps Off Gaga – Chart Watch". Arkiveret fra originalen 13. marts 2011. Hentet 28. marts 2011.
 20. ^ "australian-charts.com - Eminem - Recovery". australian-charts.com. Hung Medien. Hentet 2010-06-30.
 21. ^ a b "ultratop.be – Eminem – Recovery". www.ultratop.be. ULTRATOP & Hung Medien / hitparade.ch. Hentet 2010-07-07.
 22. ^ Canadian Albums | Billboard.com
 23. ^ "danishcharts.com - Eminem - Recovery". danishcharts.com. Hung Medien. Arkiveret fra originalen 8. juli 2017. Hentet 2010-07-02.
 24. ^ "Eminem Sells 741,000 Copies of Recovery First Week | One Thirty BPM". Arkiveret fra originalen 3. juli 2010. Hentet 4. juli 2010.
 25. ^ a b "Top Albums : Eminem s'incline face à Zaz" (fransk). Chartsinfrance. Hentet 2010-06-29.
 26. ^ [1] Arkiveret 20. november 2012 hos Wayback Machine Retrieved 2010-07-04.
 27. ^ "Irish Charts – Singles, Albums & Compilations: Top 100 Individual Artist Albums" Arkiveret 29. november 2014 hos Wayback Machine. Irish Recorded Music Association. June 24, 2010. Retrieved 2010-06-27.
 28. ^ [2] Arkiveret 22. juli 2011 hos Wayback Machine. FIMI. June 27, 2010. Retrieved 2010-06-27.
 29. ^ "dutchcharts.nl - Eminem - Recovery". dutchcharts.nl (nederlandsk). Hung Medien / hitparade.ch. Hentet 2010-06-30.
 30. ^ a b "Eminem – Recovery – Music Charts". Acharts.us. Hentet 2010-08-13.
 31. ^ "charts.org.nz - Eminem - Recovery". charts.org.nz. Hung Medien. Arkiveret fra originalen 7. april 2012. Hentet 2010-06-30.
 32. ^ "norwegiancharts.com – Eminem – Recovery". norwegiancharts.com. Hung Medien.
 33. ^ "OLiS – Eminem – Recovery". OLiS. Hentet 2010-06-30.
 34. ^ «2M» – Россия Top 25 >> 35-2010 Arkiveret 8. december 2010 hos hos Archive.is. 2m-online.ru. Retrieved on 2010-12-22.
 35. ^ "Eminem - Recovery - swisscharts.com". swisscharts.com. Hung Medien. Hentet 2010-06-30.
 36. ^ "swedishcharts.com - Eminem - Recovery". swedishcharts.com. Hung Medien. Hentet 2010-06-30.
 37. ^ ds. "Čns Ifpi". Ifpicr.cz. Hentet 2010-08-13.
 38. ^ " "Schland" schafft es unter die besten Vier" Arkiveret 28. april 2012 hos Wayback Machine (in German). media control. Retrieved 2010-06-30.
 39. ^ "Slágerlisták – Top 40 album- és válogatáslemez-lista" (ungarsk). Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége. 2010-08-09. Hentet 2010-08-18.
 40. ^ "The Official UK Top 40 Albums Chart – 27 June 2010". BBC. Retrieved 2010-06-30.
 41. ^ Music News, Reviews, Articles, Information, News Online & Free Music | Billboard.com
 42. ^ "Eminem - Recovery - austriancharts.at". austriancharts.at (tysk). Hung Medien. Hentet 2010-06-30.
 43. ^ "Top Canadian Albums: Best of 2010". Billboard.com. Retrieved 2011-01-02.
 44. ^ "Album 2010 Top-100". Danish Albums Chart. Nielsen Music Control. 2010. Arkiveret fra originalen 29. januar 2011. Hentet 28. april 2011.
 45. ^ "European Albums: Best of 2010". Billboard.com. Retrieved 2011-01-02.
 46. ^ Hustin Timberlak ist mit seiner neuen Single in den Charts - Charts - Musik - 1LIVE - Radio - WDR
 47. ^ "RIANZ". Arkiveret fra originalen 24. juli 2011. Hentet 28. april 2011.
 48. ^ "Top 40 UK Albums of 2010 – The biggest albums of 2010". (Archived by WebCite® at http://www.webcitation.org/5vQf64s36). BBC. Retrieved 2011-01-02.
 49. ^ "Top Billboard 200: Best of 2010". Billboard.com. Retrieved 2011-01-02.
 50. ^ UNSUPPORTED OR EMPTY REGION: Australien.
 51. ^ "Ultratop − Goud en Platina - 2010". Ultratop & Hung Medien / hitparade.ch.
 52. ^ "Canadian album certifications – Eminem – Recovery". Music Canada.
 53. ^ "Danish album certifications – Eminem – Recovery". IFPI Denmark.
 54. ^ "French album certifications – Eminem – Recovery" (fransk). Syndicat National de l'Édition Phonographique.
 55. ^ "Irish album certifications – Eminem – Recovery". Irish Recorded Music Association.
 56. ^ "Italian album certifications – Eminem – Recovery" (PDF) (italiensk). Federation of the Italian Music Industry.
 57. ^ "Japanese album certifications – Eminem – Recovery" (japansk). Recording Industry Association of Japan.
 58. ^ "Latest Gold / Platinum Albums". Radioscope. 17. juli 2011. Arkiveret fra originalen 2011-07-24.
 59. ^ "Polish album certifications – Eminem – Recovery" (polsk). Polish Producers of Audio and Video (ZPAV). 14. januar 2015.
 60. ^ "Russian album certifications – Eminem – Recovery" (russisk). National Federation of Phonogram Producers (NFPF).
 61. ^ "The Official Swiss Charts and Music Community: Awards (Eminem; 'Recovery')". Hung Medien.
 62. ^ "British album certifications – Eminem – Recovery". British Phonographic Industry. Enter Recovery in the field Search. Select Title in the field Search by. Select album in the field By Format. Click Go
 63. ^ "Veckolista Albums - Vecka 4, 22 January 2014". Sverigetopplistan. Arkiveret fra originalen 3. februar 2014. Hentet 1. februar 2014.
 64. ^ "Gold-/Platin-Datenbank (Eminem; 'Recovery')" (tysk). Bundesverband Musikindustrie.
 65. ^ "American album certifications – Eminem – Recovery". Recording Industry Association of America. If necessary, click Advanced, then click Format, then select Album, then click SEARCH
 66. ^ [200]
 67. ^ "Austrian album certifications – Eminem – Recovery" (tysk). IFPI Austria. Enter Eminem in the field Interpret. Enter Recovery in the field Titel. Select album in the field Format. Click Suchen
 68. ^ UNSUPPORTED OR EMPTY REGION: Worldwide.
 69. ^ "IFPI Platinum Europe Awards – 2010". International Federation of the Phonographic Industry.