Ree Park - Ebeltoft Safari

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ree Park Safari
Giraf Ree Park.jpg
Girafer i Ree Park.
Generelle informationer
Sted Danmark Ebeltoft, Danmark
Ejer Karsten Ree
Indviet 1991
Areal 70 ha[1]
Dyrebestand
Antal arter ca. 80[1]
Andet
Cvr-nummer 17725300
Websted Reepark.dk
Oversigtskort

Ree Park Safari er en safaripark, der ligger ved EbeltoftDjursland. Selve parken er ca. 70 hektar stor,[1] men da parken ejer en del omkringliggende jord kommer totalarealet på ca. 125 ha.[kilde mangler]

Parken blev oprindeligt grundlagt i 1991 af Frans Kilde Hansen og hed i starten Ebeltoft Dyrepark. Ebeltoft Dyrepark blev i 1993 overtaget af Lars Thye og navnet blev ændret til Ebeltoft Zoo. Parken var tænkt som en naturpark med smukke anlæg, legefaciliteter og klappedyr. Siden overtog Merete og Henrik Elsass parken i 1998 og skiftede navn til Ebeltoft Zoo & Safari, hvorefter en egentlig zoologisk have blev planlagt. Tidligere anlæg blev revet ned for at gøre plads til den geografiske opdeling af parken, som den er den dag i dag. Som noget nyt kom der senere hen også Land Rover-safari.

I 2006 overtog Karsten Ree parken, hvorefter parken fik sit nuværende navn. Samtidig med skiftet kom der en hel del flere geparder til parken, som så blev et af Europas største avlscentre.

I 2007 blev parken medlem af DAZA og EAZA.

Direktøren Jesper Stagegaard er vært på DRs program Tæt på dyrene, hvor han tager rundt og fortæller om de forskellige dyr og meget andet.

Generelt[redigér | redigér wikikode]

Kattalemur i Ree Park

Ree Park har ca. 80 forskellige dyrearter.[1] Parken er delt op efter kontinenter, og de fleste af dyrene går ofte sammen med deres geografiske artsfæller – f.eks. går de arktisk ulve og sortbjørnene i samme store anlæg på den Nordamerikanske prærie. Aberne er delt op på såkaldte "abeøer", med hver deres unikke abearte. Heriblandt kan nævnes kattalemur, vari lemur, dødningehovedaber og kapuchiner.

Parken går meget op i avlsarbejde og i at give dyrene et så naturligt miljø som overhovedet muligt, selvom de er i fangenskab. Dette har også gjort parken kendt for sine store anlæg, hvoraf det største er 11,5 ha. Særligt, er geparderne en stor attraktion, da dette er de eneste geparder i Danmark. Især avlsarbejdet har gjort parken kendt i andre lande, da parken ofte har unger, selvom det er meget svært at få geparder til at parre sig i fangeskab.

Fugleopvisning i Ree Park.
En af parkens rovfugle

Parken gik i 2009 med i projektarbejdet om bevarelsen af katangaløven (den Sydvestafrikanske løve), da dette er et af de mest truede rovdyr i verden.

En af Ree Parks nyeste projekter, er det sorte næsehorn. Dyret "Thabo" kom til parken i 2010 og blev dermed det første sorte næsehorn i Danmark.

Alle disse projekter er en del af EEP (European Endangerede spieces Program), som er det officielle europæiske avlsprogram til bevarelse af truede dyrearter. Udover de overstående dyr, som er med i EEP, kan bl.a. følgende nævnes:

Der findes også andre dyrearter såsom blisbukke lamaer, maraer og onager.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d Ree Park: Om Parken. Hentet 10 November 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]