Ree Park - Ebeltoft Safari

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ree Park Safari
Girafer i Ree Park.
Generelle informationer
Sted Danmark Ebeltoft, Danmark
Ejer Karsten Ree
Indviet 1991
Areal 70 ha[1]
Dyrebestand
Antal arter ca. 80[1]
Andet
Cvr-nummer 17725300
Websted Reepark.dk
Oversigtskort

Ree Park Safari er en safaripark, der ligger ved EbeltoftDjursland. Selve parken er cirka 70 hektar stor,[1] men da parken ejer en del omkringliggende jord kommer totalarealet på omkring 125 hektar.[kilde mangler]

Parken blev grundlagt i 1991 af Frans Kilde Hansen og hed Ebeltoft Dyrepark. Den blev i 1993 overtaget af Lars Thye og ændrede navn til Ebeltoft Zoo og var tænkt som en naturpark med smukke anlæg, legefaciliteter og klappedyr. Siden overtog Merete og Henrik Elsass i 1998 og parken skiftede navn til Ebeltoft Zoo & Safari, hvorefter en egentlig zoologisk have blev planlagt. Tidligere anlæg blev revet ned for at gøre plads til den geografiske opdeling af parken, som den er i dag. Som noget nyt kom der senere hen også Land Rover-safari.

I 2006 overtog Karsten Ree parken, der fik sit nuværende navn.[2][3] Samtidig med skiftet kom flere geparder til parken, som så blev et af Europas største avlscentre.

I 2007 blev parken medlem af DAZA og EAZA.

Direktør Jesper Stagegaard er vært på DRs program Tæt på dyrene, hvor han tager rundt og fortæller om de forskellige dyr.

Generelt[redigér | rediger kildetekst]

Kattalemur i Ree Park.

Ree Park har omkring 80 forskellige dyrearter.[1] Parken er delt op efter kontinenter, og de fleste af dyrene går ofte sammen med deres geografiske artsfæller. Eksempelvis går de arktisk ulve og sortbjørnene i samme store anlæg på den Nordamerikanske prærie. Aberne er delt op på "abeøer", med hver deres unikke abearter som kattalemur, vari lemur, dødningehovedaber og edderkopaber.

Parken går meget op i at give dyrene et så naturligt miljø som muligt i fangenskab. Det har gjort parken kendt for sine store anlæg, hvoraf det største er 11,5 hektar. Særligt geparderne er en stor attraktion, da det er de eneste geparder i Danmark. Især avlsarbejdet har gjort parken kendt i andre lande, da parken ofte har unger, selv om det er meget svært at få geparder til at parre sig i fangeskab.

Fugleopvisning i Ree Park.
En af parkens rovfugle.

Parken gik i 2009 med i projektarbejdet om bevarelsen af katangaløven (den sydvestafrikanske løve), et af de mest truede rovdyr i verden.

Et af Ree Parks nyeste projekter er det sorte næsehorn. Dyret "Thabo" kom til parken i 2010 som det første sorte næsehorn i Danmark.

Alle disse projekter er en del af European Endangered Species Programme (EEP), et europæisk avlsprogram til bevarelse af truede dyrearter. Ud over de nævnte dyrearter, som er med i EEP, kan følgende dyr opleves:

Der findes også andre dyrearter som blisbukke, alpakaer, maraer og onager.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d Ree Park: Om Parken Arkiveret 21. november 2012 hos Wayback Machine. Hentet 10 November 2012.
  2. ^ Ree vil skabe international turistattraktion (Webside ikke længere tilgængelig). BT. Hentet 28/10-2021
  3. ^ Mangemillionær køber Ebeltoft Zoo. TV2 Østjylland. Hentet 28/10-2021

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]