Regeringen Carlsson II

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Regeringen Carlsson II var Sveriges regering fra den 27. februar 1990 og til den 4. oktober 1991. Det var en socialdemokratisk mindretalsregering.

Regeringens dannelse[redigér | rediger kildetekst]

I februar 1990 trådte Regeringen Carlsson I tilbage, efter at den havde tabt en afstemning i Riksdagen. Carl Bildt (Moderaterne) forsøgte forgæves at danne en borgerlig regering. Derefter blev Regeringen Carlsson II udnævnt.

Regeringens afgang[redigér | rediger kildetekst]

Ved rigdagsvalget den 15. september 1991 fik de fire partier, der støttede Carl Bildt 170 mandater, mens de to partier (Socialdemokraterne og Vänsterpartiet), der støttede Ingvar Carlsson fik 154 mandater. Partiet Ny Demokrati med 25 mandater stod udenfor blokkene.

De første regeringsforhandlinger blev ført mellem Moderaterne og Folkpartiet. Derefter blev Centerpartiet og Kristdemokratiska samhällspartiet inddraget.

Forhandlingerne endte med, at Regeringen Carl Bildt afløste Regeringen Carlsson II den 4. oktober 1991.

Ministre[redigér | rediger kildetekst]

Viceministre[redigér | rediger kildetekst]

  • Senere statsminister Göran Persson var skoleminister (viceuddannelsesminister)
  • Senere EU-kommissær, nuværende udenrigsminister Margot Wallström var vicecivilminister (forbruger-, kirke- og ungdomsminister).
SverigeSpire
Denne artikel om svensk politik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker