Region Hannover

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Hannover (flertydig).
Region Hannover
Våben Beliggenhed
Coat of arms of Region Hannover
Tyskland, beliggenhed af Region Hannover markeret
Administration
Land Tyskland Tyskland
Delstat Niedersachsen
Admin. by Hannover
Lokal inddeling 21 kommuner
Statistiske data
Areal 2.290,54 km²
Indbyggere 1.130.039  (31/12/2007)
 - Tæthed 493 Indb./km²
Andre informationer
Tidszone CET/CEST (UTC+1/UTC+2)
Nummerplade H
Websted www.hannover.de
Beliggenhed af Region Hannover
Map

Region Hannover 1. november 2001, ved en fusion mellem den tidligere Landkreis Hannover og den kreisfrei by Hannover. Samtidig blev Landkreis Hannover og kommunesamarbejdet Großraum Hannover nedlagt. Region Hannover, der ligger i den tyske delstat Niedersachsen, overtog opgaverne fra det daværende regierungsbezirk Hannover.[1]

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Region Hannover ligger sydligt i det centrale Niedersachsen og grænser mod vest landkreisene Schaumburg og Nienburg/Weser, i nord til landkreisene Soltau-Fallingbostel og Celle, mod øst til landkreisene Gifhorn og Peine og i syd til landkreisene Hildesheim og Hameln-Pyrmont.

Befolkningsmæssigt er Hannover den største by, og arealmæssigt er Neustadt am Rübenberge den største i Region Hannover.

Region Hannover er en del af Metropolregion Hannover-Braunschweig-Göttingen.

Region ligger i overgangsområdet mellem landskabet Lüneburger Heide og Mittelgebirge. I vest ligger Steinhuder Meer der er den største sø i Niedersachsen, i sydvest landskabet Calenberger Land og højdedraget Deister.

Region Hannovers administrationsbygning i Hildesheimer Straße, var tidligere hovedsæde for Landkreis Hannover

Virksomheder og infrastruktur[redigér | redigér wikikode]

I Region Hannover har forskellige store firmaer deres hovedsæde f.eks. AWD, Bahlsen, Continental AG-Reifenindustrie, Deutsche Messe AG, Hanomag, KKH, KIND Hörgeräte, Konica Minolta, MTU Aero Engines, NORD/LB, Rossmann, Sennheiser, Talanx, TUI, VARTA, Volkswagen Nutzfahrzeuge.

Trafik[redigér | redigér wikikode]

I Hannover krydser i Motorvejskryds Hannover Ost den øst-vestgående A 2 og den nord-sydgående A 7 hinanden, der er nogle af de vigtigste motorveje i Tyskland, hinanden. Der Hannover hovedbanegård mødes jernbanelinjerne Hamburg-Kassel og Hamm-Berlin. Via Mittellandkanalen har Hannover via andre kanaler, skibsforbindelse med Ruhrområdet, Hamburg og Berlin.

Nærtrafikken i Region Hannover betjenes af selskabet Großraum-Verkehr Hannover der driver S-Bahn Hannover og Stadtbahn Hannover.

På et tidligere mine- og bjergværksområde i bydelen Wehmingen ved byen Sehnde sydøst for Hannover ligger det private og foreningsdrevne Hannoversches Straßenbahn-Museum med overvejende tyske sporvogne suppleret med enkelte udenlandske vogne, arbejdskøretøjer og beslægtede køretøjer.

Byer og kommuner[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 52°25′N 9°43′Ø / 52.42°N 9.72°Ø / 52.42; 9.72