Rekonstruktionstiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mange i syden var bitre over, at negerne ikke længer måtte holdes som slaver. Dette betød nemlig forhøjede omkostninger til lønninger.

Rekonstruktionstiden (eng. the Reconstruction), 1865 til 1877, er perioden efter den amerikanske borgerkrig, hvor de besejrede sydstater igen blev indlemmet i USA og administreret af den føderale regering.

Forvaltningen blev overladt til nordstaternes hær. Behandlingen af de besejrede var hård. Mange sydstatspolitikere og ledende militærpersoner blev frataget deres beføjelser, og flere mistede deres hjem.

Efter mordet på Abraham Lincoln i 1865, vedtog kongressen en lov som gav alle slaver statsborgerskab.

Efter at tropperne blev trukket tilbage i 1877, var der stadig stor bitterhed i sydstaterne, som blandt andet gav sig udslag i manglende accept af at afro-amerikanerne skulle have samme rettigheder som de hvide. Dette udartede til forfølgelse af denne befolkningsgruppe i mange år derefter.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.