Richard Simon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Titelbladet til Simons Kririske historie, 1682.

Richard Simon (13. maj 163811. april 1712) var en fransk romerskkatolsk teolog og oratorianer.

Han blev født i Dieppe i Normandiet, og indlagde sig navnlig inden for isagogikken store fortjenester. Han er den første, som for alvor har forsøgt at betragte Bibelen, det gamle såvel som det ny testamente, fra et litterært kritisk standpunkt, altså som en litteratursamling.

Det var dog ikke den specifikke indledning, nemlig indledningen til de enkelte skrifter, men den almindelige indledning til kanon, hvormed Simon beskæftigede sig, og hans undersøgelser vedrørte atter nærmere tekstens, oversættelsernes og fortolkningens historie.

Hans hovedværker, der af samtiden modtoges med mistro eller direkte undertrykkelse, er Histoire critique du Vieux Testament (1678). Histoire critique du Texte du Noveau Testament (1689), Histoire critique des versions du N. Test. (1690) og Histoire critique des principaux commentateurs du N. Test. (1693).

1702 udgav Simon en ny oversættelse af det ny testamente på fransk med anmærkninger.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.