Richardts Sløjdinstitut

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Richardts Sløjdinstitut var en sløjdskole i København, grundlagt i 1896 af sløjdlærer, cand.theol. Poul Emmanuel Richardt. Også nævnt som Richardts Sløjdskole og Richardts Skole.

Skolen startede på Hauser Plads i København, flyttede derefter til Frederiksberg (Ladegården) og lå i mange år Pilestræde 52, 5. sal. Efter 1965 er skolen flyttet nord for København. I 1971 fejredes 75 års jubilæum. (Her fortaber sporet sig).

Sløjdskolens virke var inden for træsløjd; men den blev udvidet med en afdeling for bogbinding. Eleverne var af begge køn og i aldre fra små børn til gamle pensionister.

Skolens grundlægger, Poul Richardt, virkede også som bygmester af norske bjælkehuse; hans forudsætning var en uddannelse som sløjdlærer fra Dansk Sløjdlærerskole. Indtil 1902 havde han virket som lærer i den frivillige sløjd i Frue Arbejdshus under kommunen og desuden på Slomanns Skole.

Else Marie Ulrik, Johannes V. Jensens kone, var sløjdlærer ved skolen.[1]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Johannes V. Jensen (2014), Aage Jørgensen, (red.), Ord og virkelighed, Ord og virkelighed. Forfatterskabets hidtil ikke optrykte artikler, 2, s. 412, ISBN 978-87-93142-00-8. Wikidata Q105393272

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.